Grupa PZU, Bank Pekao S.A. i PLL LOT - nowi partnerzy Karty Dużej Rodziny

25.04.2018, 20:25aktualizacja: 25.04.2018, 20:25

Do dotychczasowego grona partnerów Karty Dużej Rodziny dołączają Grupa PZU, bank Pekao S.A. i PLL LOT, a Grupa LOTOS S.A. rozszerza swoją ofertę dla dużych rodzin - poinformowało w środę Ministerstwo Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej.

"PZU zapewni 10 proc. zniżki na nowe ubezpieczenie mieszkaniowe PZU Dom i 10 proc. na ubezpieczenie turystyczne PZU Wojażer. PZU Życie gwarantuje natomiast powiększenie świadczeń wypłacanych z ubezpieczenia na życie PZU Ja Plus aż o 30 proc., a PZU Zdrowie 20 proc. zniżki na konsultacje lekarskie oraz 10 proc. na badania" - czytamy.

"Rodziny z KDR zyskają między innymi zwrot 5 proc. miesięcznie do 600 zł w 2 lata za rachunki domowe opłacane z kont, w tym Konta Przekorzystnego. Pekao S.A. zaoferuje również tańsze kredyty hipoteczne z obniżoną o 0,2 p.p. marżą i prowizją ograniczoną do 1 proc. oraz Pożyczkę Przekorzystną z niską prowizją 3 proc. i oprocentowaniem 7,77 proc. Ponadto wielodzietne rodziny korzystając z Elastycznej karty kredytowej będą mogły dowolne transakcje dokonane kartą podzielić na 10 rat."

Posiadacze Karty Dużej Rodziny będą też mogli kupować bilety LOT-u ze zniżką. Po pierwsze, informuje komunikat, pasażerom z rodzin wielodzietnych przysługuje 10-procentowa zniżka od taryfy biletowej. Po drugie, zyskują 50 proc. rabatu od usług dodatkowych, np. opłat: za bagaż (w przypadku taryfy Saver), dodatkowy bagaż, przewóz sprzętu sportowego, wybór miejsca w samolocie itd.

Z komunikatu wynika, że dotychczasową ofertę dla rodzin wielodzietnych uatrakcyjniła sieć stacji paliw LOTOS. Dzięki temu rodziny 3+ będą mogły skorzystać ze sporych rabatów na paliwo. Sieć paliw marki LOTOS zapewnia ponadto 20-procentowy rabat na produkty gastronomiczne - informuje komunikat. (PAP)

pś/ dym/

Data publikacji 25.04.2018, 20:25