Algeco Scotsman ukierunkowuje swoją działalność na Europę Środkową i Wschodnią

16.04.2013, 11:00aktualizacja: 16.04.2013, 11:00

Kwiecień 2013 r. - Algeco Scotsman, światowy lider w dziedzinie bezpiecznych technologii w zakresie magazynów modułowych, poszerza działalność, kontynuując rozwój swojego modelu biznesowego.

Jednym z istotnych działań prowadzących do rozszerzenia działalności firmy było na początku tego roku mianowanie Angele Brucker na prezesa działu strategicznego na Europę Środkową i Wschodnią. Od stycznia Angele Brucker zajmowała się zarządzaniem działalnością strategiczną i operacyjną łącznie w 16 krajach (Niemcy, Austria, Szwajcaria, Słowenia, Belgia, Holandia, Luksemburg, Czechy, Słowacja, Węgry, Rumunia, Polska, Ukraina, Rosja, Finlandia i Szwecja). Zarządza działami, których wyniki sprzedażowe sięgają 160 mln EUR, a kadra liczy łącznie 720 pracowników.

Przejęcie Target Logistics, czołowego amerykańskiego dostawcy rozwiązań z zakresu modułowych kwater pracowniczych, które miało miejsce pod koniec lutego, to kolejne strategiczne posunięcie. "Target Logistics to dla nas źródło wielu możliwości rozwoju. W sektorze energetycznym i towarowym nadal odnotowuje się bardzo intensywny wzrost, a nasze budynki modułowe można stosować nawet w skrajnych warunkach pogodowych. W kolejnych latach oczekujemy dwucyfrowego wzrostu w tym sektorze" - twierdzi Angele Brucker.

"Jesteśmy przekonani, że Angele Brucker posiada wymagane doświadczenie w zakresu międzynarodowej działalności operacyjno-biznesowej, a także wiedzę branżową, która umożliwi jej zwiększenie udziału firmy na rynku oraz efektywne zarządzanie naszym zespołem w tym regionie świata" - powiedział Jean-Marc Germain, dyrektor wykonawczy Algeco Scotsman Group.

Systemy oferowane przez firmę Algeco wykorzystywane są do budowy obiektów biurowych i administracyjnych, szkół lub obiektów wystawowych oraz magazynowych. Algeco Scotsman Group to firma będąca światowym liderem w zakresie systemów modułowych, posiadająca ponad 300 000 oddziałów i osiągająca wyniki sprzedażowe na poziomie 1,7 mld USD rocznie. Grupa zatrudnia łącznie 5 600 pracowników oraz świadczy usługi dla 70 000 klientów w 37 krajach na całym świecie

KONTAKT:

Algeco Scotsman