Coty Inc. i Katy Perry ogłaszają rozpoczęcie współpracy przy tworzeniu perfum

28.11.2012, 15:00aktualizacja: 28.11.2012, 15:00

Światowy lider branży kosmetycznej oraz wielokrotna zdobywczyni platynowej płyty wspólnie stworzą nową, innowacyjną linię perfum.

NOWY JORK, 28 listopada 2012 r. /PRNewswire/ - Coty Inc. (http://www.coty.com/), nowo wyłaniający się lider branży kosmetycznej, ogłosił dzisiaj podpisanie umowy z Katy Perry, wszechstronną piosenkarką i artystką, na zaprojektowanie i promocję własnej, sygnowanej linii perfum. Jako część tego projektu, Coty podejmie się dystrybucji obecnej, udanej oferty perfum artystki, składającej się z zapachów "Purr" i "Meow!".

(Zdjęcie: http://photos.prnewswire.com/prnh/20121128/NY16370)

Perry dołącza do imponującej listy marek, w skład której wchodzą Calvin Klein, Chloe, Marc Jacobs, Playboy i wiele innych.

Katy Perry, ośmiokrotnie nominowana do nagrody Grammy, jest jedną z najlepiej sprzedających się artystek tej ery. Jej słynny album "Teenage Dream", który do tej pory sprzedał się w ponad 5 milionach kopii, z którego pobrano 50 milionów singli, widnieje wciąż od pojawienia się na półkach sklepowych przed dwoma laty na liście 40 najlepiej sprzedających się albumów. Perry jest gwiazdą światowego formatu i koncertuje na całym świecie, regularnie zapełniając sale koncertowe. W 2011 r. wystąpiła na żywo 124 razy podczas swojej trasy koncertowej California Dreams. Trasa ta została przedstawiona w filmie 3D "Katy Perry: Part of Me", który okazał się hitem tego lata i już stał się czwartym największym dokumentem muzycznym w historii.

"Jesteśmy zachwyceni, wiedząc, że taka kreatywna i utalentowana artystka, jak Katy Perry, dołącza do Coty - powiedział Renato Semerari, prezes Coty Beauty. - Niepowtarzalne podejście do muzyki i życia posłuży jej za inspirację w tworzeniu nowych, innowacyjnych zapachów, a nam pozwoli odkrywać nowe obszary w opracowywaniu perfum".

"Jestem zaszczycona, mogąc pracować z Coty, które wyprodukowało niektóre z moich ulubionych perfum - powiedziała Perry. - Jestem podekscytowana, mając szansę podzielić się przyszłymi produktami z mojego świata perfum, jak również cieszę się z większego dostępu do 'Purr' i 'Meow!' na całym świecie!".

Więcej informacji o Coty oraz oferowanych perfumach, kosmetykach kolorowych oraz artykułach do pielęgnacji skóry i ciała można uzyskać pod adresem: http://www.coty.com.

Informacje o firmie Coty Inc.

Obecnie Coty Inc. to spółka wyrastająca na światowego lidera w branży kosmetycznej, której przychody netto za rok obrachunkowy kończący się 30 czerwca 2012 r. sięgają 4,6 mld USD. Założona w Paryżu w 1904 r., Coty jest firmą kosmetyczną skoncentrowaną na typie produktów, z ofertą dobrze znanych zapachów, kosmetyków kolorowych oraz produktów do pielęgnacji skóry i ciała, które sprzedaje w ponad 130 krajach i regionach całego świata. W ofercie produktów Coty znajdują się globalne marki, takie jak: adidas, Calvin Klein, Chloe, Davidoff, Marc Jacobs, OPI, philosophy, Playboy, Rimmel i Sally Hansen.

Więcej informacji o Coty Inc. znajduje się na stronie: http://www.coty.com.

Informacje o Katy Perry

Katy Perry umocniła swój status najlepiej sprzedającej się gwiazdy po światowym sukcesie jej drugiego albumu studyjnego pt. "Teenage Dream", który zadebiutował na 1. miejscu w 8 krajach oraz nieprzerwanie znajduje się na liście Top 200 najlepiej sprzedających się albumów magazynu Billboard od wypuszczenia do sprzedaży 2 lata temu. Perry jest jedyną piosenkarką, której 5 singli z jednej płyty znalazło się na 1. miejscu rankingu Billboard Hot 100 (piosenki "California Gurls", "Teenage Dream", "Firework", "E.T." oraz "Last Friday Night"). Ostatnio wydana specjalna edycja płyty "Teenage Dream: The Complete Confection" dodaje utwory "Part of Me" oraz "Wide Awake" do listy piosenek zamykających Top 40 (razem z jej debiutem - multiplatynowym krążkiem z 2008 r. pt. "One of the Boys", z którego pochodzą cztery hity: "I Kissed A Girl", "Hot N Cold", "Thinking of You" oraz "Waking Up In Vegas"). W 2011 r. na jej koncertach sale koncertowe zapełniły się na całym świecie podczas trasy California Dreams Tour, która jest głównym tematem tegorocznego filmu "Katy Perry: Part of Me" zrealizowanego w technice 3D. Obraz ten jest już obecnie czwartym, największym muzycznym dokumentem, wyprzedzając filmy z udziałem Madonny, U2 czy Rolling Stones.

Źródło: Coty Inc.

KONTAKT: