Dyrektor wykonawczy chińskiej firmy Perfect World dołączy do bankietu w Seattle na cześć prezydenta Chin Xi Jinpinga

28.09.2015, 14:55aktualizacja: 28.09.2015, 14:55

Bankiet zapewni nowe możliwości wymiany kulturowej między Chinami a Stanami Zjednoczonymi.

PEKIN, 28 września 2015 r. /PRNewswire/ - Prezydent Chin Xi Jinping dotarł do Seattle 22 września. Jeszcze tego samego wieczoru Prezydent wziął udział w bankiecie powitalnym zorganizowanym przez Komitet Narodowy do spraw Relacji Stany Zjednoczone – Chiny i wygłosił jedyną przemowę na temat polityki publicznej planowaną w trakcie tej wizyty w USA. Zaproszenie na bankiet przyjęli także dyrektor wykonawczy firmy Perfect World oraz dyrektor Komitetu Narodowego do spraw Relacji Stany Zjednoczone – Chiny Robert Hong Xiao, a także były sekretarz stanu USA Henry Kissinger w towarzystwie kilku innych prezesów firm oraz osobistości, które znacznie przyczyniły się do rozwoju relacji chińsko-amerykańskich.

Zdjęcie - http://photos.prnewswire.com/prnh/20150925/270797

Po wysłuchaniu przemowy Prezydenta Xi dyrektor wykonawczy firmy Perfect World potwierdził, że firma już od czasu powstania podejmuje aktywne działania w zakresie promocji komunikacji i integracji chińskiej kultury w szczególności z wieloma kulturami na całym świecie. W dzisiejszych czasach, kiedy kultury amerykańska i chińska stały się dwoma z głównych globalnych kultur, starania obu stron w zakresie wymiany kulturowej mają ogromne znaczenie nie tylko dla tych krajów, lecz także dla całego świata.

Firma Perfect World, międzynarodowe, internetowe przedsiębiorstwo rozrywkowe, jest gotowa i chętna do przyjęcia na siebie odpowiedzialności. Firma z radością wypełnia rolę wykonawcy i przodownika wymian kulturowych między Chinami a Stanami Zjednoczonymi oraz z chęcią dalej będzie przyczyniać się do rozwoju na tym polu. Dyrektor wyjaśnił, że firma Perfect World wykorzystuje gry jako środek promocji i źródło światowej uwagi w kierunku chińskiej kultury już od dnia powstania. Dziś produkty firmy Perfect World można znaleźć w ponad 100 krajach i regionach. Producent gier założył oddziały w Ameryce Północnej oraz innych miejscach na świecie, a także nabył znane, lokalne mniejsze firmy w wielu krajach w celu rozbudowy zlokalizowanej platformy badań i rozwoju oraz operacji. Tym samym firma jeszcze bardziej przyczynia się do komunikacji i integracji amerykańskiej oraz chińskiej kultury.

W ostatnich latach firma Perfect World podjęła wytężone starania w zakresie poszerzenia wymian i współpracy ze Stanami Zjednoczonymi na polu nauk humanistycznych. Pod koniec roku 2014 firma Perfect World wyraziła pełne poparcie dla chińsko-amerykańskiego projektu Access China, flagowego programu wymian młodzieży z obu krajów. W początkach 2015 roku firma z dumą ogłosiła uruchomienie globalnego projektu przywództwa młodzieży Global Youth Leadership Laboratory. W czerwcu 2015 roku wicepremier Chin Liu Yandong spotkała się z przedstawicielami firmy Perfect World i pierwszymi przedstawicielami młodzieży amerykańskiej w ramach projektu Access China. W przyszłości firma Perfect World planuje odegrać jeszcze istotniejszą rolę w promocji wymian kulturowych, a także innych form współpracy na polu kulturowym między Chinami a Stanami Zjednoczonymi.

Źródło: Beijing Perfect World Network Technology Co., Ltd.

Data publikacji 28.09.2015, 14:55
Źródło informacji PR Newswire