El Sol Salsa Festival – rytmy radości, kolory słońca

30.10.2015, 10:38aktualizacja: 30.10.2015, 10:38

Hector del Rio Torres
To już za chwilę! 30 października o godz. 21.00 w klubie Muchos w Poznaniu rozpocznie się pierwsza z cyklu imprez w gorących, latynoskich brzmieniach w ramach festiwalu El Sol Salsa Festival. Spontaniczna energia, żywiołowa radość i optymizm - to cechy charakterystyczne tego wydarzenia. A wszystko to przy dźwiękach energetyzującej muzyki, blasku scenicznych reflektorów, fleszy fotoreporterów oraz słonecznej oprawie win El Sol – sponsora tytularnego imprezy.

Na tegorocznym festiwalu, odbywającym się w Warszawie w dniach od 6 do 8 listopada atmosferę podgrzewać będą najwyższej klasy DJ-e i artyści z całego świata. Zagra kultowy kubański zespół Alexander Aberu & Havana D'Primera, prezentujący fascynujący miks muzyki z pograniczna salsy, jazzu, funku oraz afrokubańskich brzmień. Legendarny puzonista, mistrz salsowych rytmów, Jimmy Bosch, wprowadzi klimat nowojorskich imprez klubowych. Pojawi się również rozchwytywany band salsowy LA MAXIMA 79. Ukoronowaniem gwiazd nadchodzącej edycji będzie niezwykła osobowość w świecie tańca – król mambo Eddie Torres. Gwiazdą tanecznej imprezy poznańskiej będzie niezwykle charyzmatyczny artysta Hector Del Rio Torres, urodzony w Hawanie i wychowany wśród dźwięków afrokubańskich bębnów tancerz, muzyk i DJ. Wcielając się w rolę DJ-a HABANERO, dynamicznie poprowadzi nas w świat tropikalnego słońca i żywiołowej radości, a dodatkową porcję pozytywnych emocji zapewnią pochodzący z Karaibów zespół Nando del Rio oraz porywające animacje taneczne serwowane przez profesjonalnych tancerzy.

Salsa to nie tylko energetyzujący, namiętny taniec budzący pozytywne emocje i podnoszący temperaturę parkietu. To przede wszystkim styl życia. Budzi pasję i namiętność, sprawia, że krew zaczyna płynąć szybciej w żyłach, wyzwala zmysłowość, sprzyja nawiązywaniu przyjaźni i oczywiście gwarantuje imprezę do białego rana! A wszystko to przy lampce najlepszego wina na El Sol Salsa Festival!

Na wszystkich wydarzeniach El Sol Salsa Festival obecne będą strefy El Sol partnera i głównego sponsora projektu.

Patroni medialni: Onet.pl, naszemiasto.pl, Radio Kolor, Gala.

Partner wydarzenia: Salsa Libre.

Główny sponsor: marka El Sol.

KONTAKT:

Katarzyna Żółtowska