Firma Boyden Global Executive Search wyznaczyła Zbigniewa Plazę na stanowisko partnera zarządzającego w Polsce

11.12.2012, 07:07aktualizacja: 11.12.2012, 07:07

Lider na rynku ma zamiar rozbudować obecność firmy Boyden w zakresie klientów przemysłowych, konsumentów, klientów detalicznych i technologicznych w Polsce oraz w Europie Środkowo-Wschodniej

WARSZAWA, Polska - (BUSINESS WIRE) - Firma Boyden, światowy lider oferujący usługi z zakresu rekrutacji kadry zarządczej, posiadająca powyżej 65 oddziałów w ponad 40 krajach, wyznaczyła dzisiaj Zbigniewa Plazę na stanowisko partnera zarządzającego firmy Boyden Poland. Plaza ma blisko 20-letnie doświadczenie w obsadzaniu stanowisk dyrektorów generalnych oraz kadry zarządczej w sektorze przemysłowym, konsumenckim i detalicznym oraz technologicznym.

"Zbigniew Plaza będzie cennym nabytkiem dla naszych klientów w Polsce oraz dla naszego światowego zespołu Boyden - powiedział Gerhard Raisig, przewodniczący Boyden World Corporation oraz partner zarządzający firmy Boyden Germany. - Polska stanowi kluczowy rynek dla firmy Boyden w Europie, a pozycja pana Zbigniewa, jako zaufanego doradcy najważniejszych spółek, pomoże nam w dalszym rozwoju w tym regionie".

"Pan Zbigniew jest dynamicznym specjalistą w dziedzinie rekrutacji kadry zarządczej i przyczyni się do wprowadzenia nowego poziomu potencjału w obszarze nominowania kadry zarządczej u klientów w całej Polsce oraz na sąsiadujących rynkach - powiedziała Trina Gordon, prezes oraz dyrektor generalny Boyden World Corporation. - Uważamy, że Polska oraz Europa Środkowo-Wschodnia to ważny element naszej długotrwałej światowej ekspansji, a pan Zbigniew odegra w niej kluczową rolę".

Plaza dokonał setek rekrutacji na stanowiska wyższe kadry zarządczej, audytów menedżerskich oraz zadań związanych z coachingiem w całej Polsce oraz Europie Środkowo-Wschodniej, współpracując z innymi firmami zajmującymi się rekrutacją na stanowiska kierownicze, mającymi swoje siedziby w Zjednoczonym Królestwie, Szwecji, Polsce, Rosji oraz Czechach. Zanim rozpoczął karierę w obszarze rekrutacji kadry zarządczej, przez kilka lat był konsultantem ds. strategii w spółce Bain & Company oraz specjalistą w zakresie rozwoju przedsiębiorstw w firmie UAP w Paryżu, Dublinie, Londynie oraz krajach Europy Środkowo-Wschodniej.

Plaza urodził się i wychował w Polsce. Uzyskał tytuł magistra na Politechnice Warszawskiej oraz ukończył studia podyplomowe z dziedziny zarządzania na uczelni L'Institut d'Etudes Politiques (IEP) w Paryżu. Biegle posługuje się językami angielskim, francuskim, rosyjskim, niemieckim, polskim oraz innymi językami Europy Środkowo-Wschodniej. Jest on również aktywnym członkiem kilku izb handlowych, stowarzyszeń oraz sieci biznesowych w Polsce oraz całej Europe Środkowo-Wschodniej.

Boyden World Corporation

Firma Boyden to światowy lider w zakresie rekrutacji kadry zarządczej, posiadający powyżej 65 oddziałów w ponad 40 krajach. Założona w 1946 r. firma Boyden specjalizuje się w rekrutacji kadry zarządczej, zarządzaniu tymczasowym oraz doradztwie z zakresu kapitału ludzkiego w wielu sektorach. Więcej informacji na temat formy znajduje sie na stronie: http://www.boyden.com.

KONTAKT:

dla firmy Boyden

Dan Margolis

tel. +1 213-452-6472

e-mail: dan.margolis@fticonsulting.com

Aleksandra Cenkiel

tel. +48 606 814 379

e-mail: acenkiel@boyden.com

Oficjalną, obowiązującą wersję niniejszego zawiadomienia stanowi tekst oryginalny sporządzony w języku źródłowym. Tekst tłumaczenia służy wyłącznie celom orientacyjnym, został sporządzony wyłącznie dla celów ułatwienia zrozumienia zawiadomienia i należy interpretować go w odniesieniu do tekstu źródłowego, który jest jedyną wersją mającą skutki prawne.

Źródło informacji: Business Wire

Data publikacji 11.12.2012, 07:07