Heartbeat Experts ogłasza wzrost obrotów rzędu 350% na rynkach wschodzących

28.05.2013, 17:30aktualizacja: 28.05.2013, 17:30

Ekspansja w zakresie przychodów i kadr jest ukierunkowana głównie na rynki Brazylii, Rosji, Indii, Chin i Korei.

NOWY JORK - (BUSINESS WIRE) - Heartbeat Experts, światowy lider w dziedzinie rozwiązań z zakresu zarządzania relacjami z interesariuszami (http://www.heartbeatexperts.com/life-science-software/kol-management/) dla sektora nauk przyrodniczych, ogłosił dzisiaj 350-procentowy wzrost obrotów na rynkach wschodzących, odnotowany w pierwszym kwartale 2013 r. w porównaniu do analogicznego okresu w roku 2012.

Firma odnotowała wzrost przychodów na rynkach wszystkich krajów BRICK (Brazylia, Indie, Chiny, Korea i Rosja), szczególnie dobre wyniki uzyskując w Chinach, gdzie rozbudowała swoją bazę użytkowników oprogramowania z zakresu zarządzania relacjami z interesariuszami (http://www.heartbeatexperts.com/life-science-software/kol-management/), rozwiązań z zakresu analityki (http://www.heartbeatexperts.com/stakeholder-data-analytic/) oraz zarządzania danymi interesariuszy (http://www.heartbeatexperts.com/stakeholder-data-analytic/stakeholder-identification/). Firma Heartbeat ogłosiła również wdrożenie projektów związanych z dostępem do rynku i refundacją kosztów (http://www.heartbeatexperts.com/market-access-data-2/pricing-and-reimbursement/) dla szerokiej gamy nowych produktów w Ameryce Łacińskiej, a także pozyskanie nowych klientów wśród producentów leków generycznych i biopodobnych w Indiach, Korei i Rosji.

Keren Priyadarshini, wiceprezes na Azję i Pacyfik, w następujący sposób skomentował wyniki firmy: "W roku 2012 i na początku 2013 otworzyliśmy cztery nowe oddziały w tym regionie oraz znacznie rozbudowaliśmy kadrę w Chinach. Chiński oddział stanowi bardzo istotny element naszego rozwoju, ponieważ w 2013 roku, w porównaniu z rokiem poprzednim, potroiliśmy liczbę pracowników odpowiedzialnych za poszerzanie działalności firmy. W Chinach współpracujemy z ważnymi międzynarodowymi klientami, którzy zwiększają zasięg swoich projektów i rozbudowują zespoły specjalistów ds. informacji medycznej (http://www.heartbeatexperts.com/life-science-software/kol-management/). To z kolei przekłada się na możliwość realizacji projektów o szerszym zakresie oraz rozwój usług obecnie oferowanych klientom".

Rosangela Deamo, wiceprezes na Amerykę Łacińską, dodała: "W Ameryce Łacińskiej, a zwłaszcza w Brazylii, kwestie związane z dostępem do rynku stanowią jedną z podstawowych potrzeb naszych klientów. Nawiązujemy współpracę z kluczowymi klientami przy okazji premiery każdego z ich produktów, gromadząc dane na temat sytuacji na danym rynku w zakresie refundacji kosztów i ekonomiki zdrowia. Wzrost odnotowany w 2013 roku, wobec roku 2012, odzwierciedla większą liczbę nowych produktów na rynku, a także silne relacje z klientami, które udało nam się zbudować".

W 2013 r. Heartbeat Experts planuje ekspansję na rynkach wschodzących poprzez otworzenie nowych oddziałów w Buenos Aires, Warszawie i Istambule.

Heartbeat Experts

Heartbeat Experts to światowy lider w dziedzinie rozwiązań z zakresu zarządzania relacjami z interesariuszami. Współpracuje ze wszystkimi 20 największymi firmami farmaceutycznymi i 18 z 20 największych firm produkujących wyroby medyczne. Heartbeat Experts dostarcza oprogramowanie i dane na potrzeby identyfikacji kluczowych opiniotwórców, zarządzania relacjami z kluczowymi opiniotwórcami, kalkulacji cen i refundacji leków, dostępu do farmaceutycznych baz danych, a także kwestii regulacyjnych. Firma oferuje ponadto szereg produktów i usług na potrzeby zaangażowania interesariuszy, w tym obsługę wirtualnych zespołów doradców i społeczności dla pracowników służby zdrowia oraz badania rynku.

KONTAKT:

Heartbeat Experts