Jego Królewska Mość król Piotr II powraca do swojej ojczyzny

22.01.2013, 12:09aktualizacja: 22.01.2013, 12:09

We wtorek 22 stycznia 2013 r. szczątki doczesne Jego Królewskiej Mości Piotra II, króla Jugosławii, zostaną przewiezione do Królewskiej Kaplicy pw. św. Andrzeja Pierwszego Powołanego w Belgradzie.

BELGRAD, Serbia, 21 stycznia 2013 r. /PRNewswire/ - Ich Królewskie Mości następca tronu książę Aleksander, następczyni tronu, Katarina, książęta Piotr, Filip i Aleksander, razem z córką księżnej Katariny, Alison, będą czekali na swojego ojca, dziadka oraz teścia w porcie lotniczym w Belgradzie im. Nikola Tesli o godz. 14.00. Jego Ekscelencja Ivica Dacic, premier Serbii i prof. dr Oliver Antic, doradca prezydenta Serbii, Jego Ekscelencja Tomislav Nikolic oraz członek Komitetu ds. przewożenia szczątków członków rodziny królewskiej wraz z przedstawicielami wojsk Republiki Serbii również wezmą udział w tym wydarzeniu.

Jego Świątobliwość, patriarcha Serbii Ireneusz odprawi dla zmarłego Króla mszę żałobną, która rozpocznie się o godz. 15.00 w Kaplicy Królewskiej pw. św. Andrzeja Pierwszego Powołanego w Dedinje.

Źródło: Royal Family of Serbia

Przedstawiciele mediów proszeni są o przesłanie akredytacji na transmisję wydarzenia w Pałacu Królewskim we wtorek 22 stycznia 2013 r. o godz. 15.00 do następujących osób:

Katarina Jakovljević

Šef službe za odnose s javnošću

Kraljevski Dvor

Belgrad 11040

Serbia

tel. +381-11-306-4003

fax +381-11-306-4040

tel. kom. +381 64 854 5526

Posetite: http://www.royal.rs

Katarina Jakovljevic

kierownik ds. public relations

Pałac Królewski

Belgrad 11040

Serbia

tel: +381-11-306-4003

fax +381-11-306 4040

tel. kom. +381-64-854-5526

Proszę odwiedzić stronę: http://www.royal.rs.

Źródło informacji: PR Newswire

Data publikacji 22.01.2013, 12:09