Kosiniak-Kamysz: zapewne w tym tygodniu ogłosimy konkurs na prezesa ZUS

10.03.2015, 10:59aktualizacja: 10.03.2015, 10:59

Najprawdopodobniej jeszcze w tym tygodniu zostanie rozpisany konkurs na nowego prezesa Zakładu Ubezpieczeń Społecznych - poinformował we wtorek PAP minister pracy Władysław Kosiniak-Kamysz.

Na początku lutego do dymisji ze stanowiska prezesa ZUS podał się Zbigniew Derdziuk.

"Bardzo możliwe, że do końca tygodnia zostanie rozpisany konkurs na nowego prezesa ZUS" - powiedział PAP szef resortu pracy.

Derdziuk, składając dymisję, oświadczył, że wypełnił swoją misję i może odejść z czystym sumieniem. Szefem ZUS został w 2009 r. Funkcję tę sprawuje do czasu przyjęcia jego rezygnacji przez premier Ewę Kopacz. (PAP)

rbk/ son/ abr/

Data publikacji 10.03.2015, 10:59