Melody Gardot po raz pierwszy na Ladies’ Jazz Festival 27 lipca w Gdyni

06.06.2018, 15:16aktualizacja: 06.06.2018, 15:16

Melody Gardot by FPT/LR

Gdziekolwiek by nie gościła, jej występy to niezapomniane przeżycie na granicy misterium. Wspaniały głos o anielskiej barwie, cudowny talent kompozytorski i charyzma sprawiają, że Melody Gardot to jedna z najważniejszych artystek naszych czasów śpiewająca i komponująca wyrafinowaną współczesną piosenkę pełną jazzu, bluesa, emocji.

Ma na swym koncie cztery płyty studyjne: "Worrisome Heart", balladowe preludium do oszałamiającej kariery; "My One and Only Thrill" - wysmakowaną zaaranżowaną na orkiestrę przez genialnego Vince'a Mendozę, multikulturową "The Absence", o której czyta się tylko peany i fenomenalny, przesiąknięty najprawdziwszym bluesem znad Missisipi, magicznie mroczny "Currency of Man". A jej pierwszy, wydany kilka miesięcy temu album koncertowy będzie można porównać ze spektaklem na żywo w Gdyni już 27 lipca 2018. Bilety w ebileteriach.

Wcześniej na festiwalu m.in. konkurs o Grand Prix Ladies’ Jazz Festival - artystki mogą się zgłaszać do organizatorów do 22.06.2018. Przewodniczącą jury jest pierwsza dama polskiego jazzu Urszula Dudziak.

Ladies’ Jazz Festival 2018 będzie się odbywał w dniach 20 - 27 lipca w Teatrze Muzycznym w Gdyni, w Filharmonii Kaszubskiej w Wejherowie i w przestrzeni Gdynia InfoBox.

Więcej na www.ladiesjazz.pl

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE