Obchody Międzynarodowego Dnia Szczęścia z udziałem ONZ i MixRadio

12.03.2015, 12:25aktualizacja: 12.03.2015, 12:25

NOWY JORK, 16 marca 2015 r. /PRNewswire/ - W dniu dzisiejszym grupa gwiazd światowego formatu połączyła siły z ONZ, a także MixRadio - najbardziej spersonalizowanym serwisem do strumieniowego przesyłania muzyki - w celu rozpoczęcia kampanii #HappySoundsLike i uczczenia Międzynarodowego Dnia Szczęścia (ang. International Day of Happiness).

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20150311/181046LOGO

Zdjęcie - http://photos.prnewswire.com/prnh/20150311/181047

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20150311/181045LOGO

Muzyka ma siłę, by napełniać ludzi szczęściem oraz poczuciem solidarności i nadziei na lepsze jutro. Mając to na uwadze, tzw. posłańcy pokoju (ang. Messengers of Peace) i ambasadorzy dobrej woli ONZ, połączyli siły ze znanymi na całym świecie artystami, takimi jak Ed Sheeran, David Guetta, John Legend czy James Blunt, po to, by 20 marca - w Międzynarodowym Dniu Szczęścia - stworzyć najradośniejszą playlistę świata.

Sekretarz generalny ONZ Ban Ki-moon powiedział: "Organizacja Narodów Zjednoczonych z radością podjęła współpracę z MixRadio w celu informowania społeczeństwa o Międzynarodowym Dniu Szczęścia. Tego dnia pragniemy użyć uniwersalnego języka muzyki, by pokazać, że solidaryzujemy się z milionami osób na całym świecie cierpiących z powodu ubóstwa, łamania praw człowieka, kryzysów humanitarnych czy też skutków degradacji środowiska i zmian klimatycznych". W 2010 r. funkcję posłańca pokoju ONZ, Ban Ki-moon powierzył Steviemu Wonderowi, który tym samym został rzecznikiem osób niepełnosprawnych z całego świata. Ponadto na wspomnianą playlistę trafiła piosenka Wondera pt. "Signed Sealed Delivered".

Uwieńczeniem trwającej tydzień kampanii #HappySoundsLike (którą poprowadzi Cody Simpson - piosenkarz i autor tekstów piosenek) będzie inspirująca, międzynarodowa playlista stworzona przez artystów i słuchaczy z całego świata.

Fani muzyki mogą podawać własne propozycje piosenek, które wprawiają ich w dobry nastrój, opatrując je hashtagiem #HappySoundsLike. W piątek 20 marca Cody Simpson wybierze spośród nich pięć utworów, które zostaną dołączone do oficjalnej kampanijnej playlisty.

"To dla mnie prawdziwa przyjemność móc uczestniczyć w tej niezwykłej kampanii na rzecz Międzynarodowego Dnia Szczęścia. Mam nadzieję, że zaangażuje się w nią jak najwięcej osób, które powiedzą, jakie utwory czynią ich szczęśliwszymi! 20 marca spośród utworów zaproponowanych przez słuchaczy wybiorę pięć piosenek, które zostaną włączone do oficjalnej, dostępnej dla wszystkich playlisty #HappySoundsLike" - powiedział Cody Simpson.

Jyrki Rosenberg, dyrektor MixRadio, dodał: „W tym roku, w ramach obchodów Międzynarodowego Dnia Szczęścia i poświęconej mu kampanii informacyjnej, mamy zaszczyt współpracować z Organizacją Narodów Zjednoczonych. Mamy nadzieję, że słuchacze pójdą za przykładem światowych gwiazd i podzielą się z innymi piosenkami, które czynią ich szczęśliwszymi. 20 marca rozpoczynamy kampanię #HappySoundsLike z nadzieją wywołania uśmiechu na twarzach ludzi w każdym zakątku świata”.

Ustanowiony przez Zgromadzenie Ogólne ONZ Międzynarodowy Dzień Szczęścia uznaje, że "dążenie do szczęścia jest podstawowym celem człowieka". Ponieważ w roku 2015 przypada 70. rocznica powstania ONZ, organizacja ta przeprowadzi szereg kampanii mających wspierać realizację tego właśnie celu.

Kampania oficjalnie rozpocznie się z chwilą publikacji ogólnie dostępnego teledysku, w którym gwiazdy wspólnie śpiewają, promując to ważne wydarzenie.

Teledysk można obejrzeć pod adresem www.happysoundslike.com.

Źródło: MixRadio

Data publikacji 12.03.2015, 12:25