PLL LOT: sytuacja po ataku hakerów opanowana

21.06.2015, 23:32aktualizacja: 21.06.2015, 23:32

Polskie Linie Lotnicze LOT poinformowały, że starają się przywrócić regularność rejsów, które zostały zawieszone w wyniku ataku na system teleinformatyczny. Sytuacja po ataku została opanowana - poinformował LOT w niedzielę na swojej stronie.

"Nasze centrum operacyjne już bez problemu przygotowuje plany rejsów. Postaramy się zapewnić jak największej liczbie pasażerów informację i kontynuację rozpoczętych podróży" - poinformowały linie.

"Sytuacja po ataku teleinformatycznym została opanowana" - zaznaczono.

Wcześniej - ze względu na awarię systemu informatycznego - LOT odwołał 10 lotów, m.in. na linii Warszawa - Kraków, Wrocław, Rzeszów i Gdańsk, a także na trasach międzynarodowych.

Jak poinformowały linie, w związku z atakiem opóźnionych zostało też kilka rejsów europejskich.

Dodano, że pasażerami na lotnisku zaopiekował się Mobilny Zespół Opieki Pasażera - poinformowano. (PAP)

zan/ itm/

Data publikacji 21.06.2015, 23:32