Powiat Pilski: Nowy radiowóz dla Posterunku Policji w Białośliwiu

12.01.2024, 08:48aktualizacja: 12.01.2024, 08:52

Fot. Starostwo Powiatowe w Pile
Policjanci z Posterunku Policji w Białośliwiu otrzymali nowy radiowóz. Do jego zakupu dołożył się także Powiat Pilski. Nowy samochód typu SUV będzie służył mieszkańcom gminy Białośliwie, Miasteczka Krajeńskiego oraz pozostałych gmin powiatu pilskiego.

W uroczystości przekazania kluczyków do nowego samochodu uczestniczył także starosta pilski Eligiusz Komarowski oraz Krzysztof Stepnowski, radny Rady Powiatu w Pile z tego okręgu, przedstawiciel bezpartyjnego Stowarzyszenia Porozumienie Samorządowe, którzy pogratulowali policjantom nowego, bezpiecznego auta.

-  To zawsze wspaniały moment i duża satysfakcja, kiedy mogę uczestniczyć w takim wydarzeniu. Nowe policyjne auta przyczyniają się do efektywniejszej pracy policjantów i poczucia bezpieczeństwa mieszkańców. Cieszę się, że Komenda Powiatowa Policji w Pile sukcesywnie wymienia radiowozy na nowe, do czego przyczynia się także współpraca z samorządami gminnymi, które wspierają ich zakup – mówi starosta.

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 12.01.2024, 08:48