Powstaje Partia Republikańska. Kongres programowy w najbliższą sobotę w Warszawie

27.10.2017, 17:33aktualizacja: 27.10.2017, 17:33

Fundacja Republikańska, 1
Środowisko polskich Republikanów ma zaszczyt zaprosić na wydarzenie, które stanowi bardzo ważny punkt w politycznym kalendarium jesieni - XI Kongres Republikański. Wydarzenie cyklicznie organizowane przez Fundację Republikańską będzie jednocześnie pierwszym kongresem programowym Partii Republikańskiej - której reprezentację parlamentarną tworzą panie posłanki na Sejm RP Anna Maria Siarkowska i Małgorzata Janowska.

Nowo powstające ugrupowanie jest przełomowym projektem w kontekście polskiego republikanizmu. Cały dorobek dotychczasowych działań tego środowiska zostanie skonsolidowany w Partię Republikańską, nową jakość polskiej polityki wchodzącą w skład koalicji Zjednoczonej Prawicy.

Program Kongresu obejmuje również część ekspercką złożoną z trzech bloków tematycznych: Suwerenność gospodarcza; Bezpieczeństwo; Polska i świat. Poszczególne zagadnienia obejmują prezentacje i dyskusje. Wśród prelegentów i słuchaczy znajdą się członkowie rządu, parlamentarzyści, naukowcy, przedsiębiorcy, eksperci i czołowi działacze polskiego środowiska republikanów. Mamy nadzieję, że w największym święcie republikanizmu wezmą również udział przedstawiciele mediów.

Rejestracja na XI Kongres Republikański rozpocznie się o godz. 09:00, a samo wydarzenie wystartuje o 10:00 w warszawskim Teatrze Palladium (ul. Złota 9). Na część polityczną przeniesiemy się o godz. 15:00 do legendarnego Klubu Hybrydy (ul. Złota 9). W programie Kongresu przewidziany jest ciepły posiłek. Historia, która zostanie zapisana 28 października, będzie miała wymierny wpływ na nowe - merytoryczne, konstruktywne i efektywne - oblicze polityki. Zasługuje ona, by dotrzeć i zapisać się w pamięci Polaków. Serdecznie zapraszamy do uczestnictwa w wydarzeniu.

Szczegółowy program XI Kongresu Republikańskiego znajduje się pod adresem: https://odpalprojekt.pl/projekty/pokaz/1747,xi-kongres-republikanski

Informacji i akredytacji udziela:

Beata Filipowicz-Gutkowska

tel. +48 22 891 07 37