Sygnał transmisji "VOICES FOR REFUGEES" ("ARTYŚCI UCHODŹCOM") - pierwszego w Europie koncertu na rzecz solidarności z uchodźcami emitowanego przez PULS 4 - dostępny bezpłatnie na całym świecie

29.09.2015, 14:33aktualizacja: 29.09.2015, 14:33

3 października austriacka telewizja PULS 4, należąca do niemieckiego koncernu ProSiebenSat.1.Media AG, nada transmisję pierwszego w Europie koncertu na rzecz solidarności z uchodźcami pt. "VOICES FOR REFUGEES" ("ARTYŚCI UCHODŹCOM"). PULS 4 bezpłatnie udostępni sygnał transmisji stacjom telewizyjnym na całym świecie.

Wydarzenie odbędzie się 3 października w Wiedniu o godz. 16:30. Relację z koncertu zrealizuje prywatny austriacki nadawca PULS 4. Początek transmisji o godz. 18:50. Jest to pierwszy koncert w Europie, podczas którego muzycy i zespoły będą nawoływać o większą tolerancję i szacunek dla uchodźców. Organizatorem wydarzenia jest organizacja charytatywna "Volkshilfe".

Wśród wykonawców, którym zależy na zjednoczonej Europie traktującej uchodźców w sposób humanitarny i godny, znajdą się słynni artyści i zespoły z Austrii i Europy, w tym m.in. Die Toten Hosen, Zucchero, Conchita Wurst (zwyciężczyni Eurowizji) czy Bilderbuch. Pełny program wydarzenia można znaleźć na stronie: www.voicesforrefugees.com. Transmisja na żywo, której wyłącznym nadawcą jest PULS 4, zaczyna się o godzinie 18:50.

PULS 4 bezpłatnie udostępni sygnał transmisji nadawcom na całym świecie. Zainteresowane stacje proszone są o kontakt z dyrektorem programowym PULS 4 Philippem Tirmannem.

KONTAKT:

Philipp Tirmann