Tarnowo Podgórne: Zamiast ognia damy światła

31.12.2020, 16:39aktualizacja: 31.12.2020, 16:42

Fot. UG Tarnowo Podgórne
W Gminie Tarnowo Podgórne nie planujemy tradycyjnych noworocznych pokazów sztucznych ogni. Ale chociaż nie możemy się gromadzić, to nic nam nie przeszkodzi we wspólnym powitaniu Nowego Roku.

1 stycznia o 18.00 z parkingu przy OSP Tarnowo Podgórne (ul. Pocztowa/ul. Słoneczna) ruszamy na wesołą, kolorową i troszeczkę głośną eskapadę samochodowo-autobusową po Gminie. Noworocznym przejazdem zawiaduje Wójt Tarnowa Podgórnego Tadeusz Czajka, a w konwoju pojadą wozy OSP Tarnowo Podgórne, OSP Lusowo i OSP Ceradz Kościelny, kolorowe auto Tarnowskich Term oraz oklejony czerwonymi sercami autobus TP-BUS (który został wystawiony na licytację WOŚP).

– Planujemy przejechać przez każdą miejscowość naszej Gminy, aby do każdej przywieźć trochę noworocznego blasku i pozytywnej kolorowej energii – mówi Wójt Tadeusz Czajka. – Zapraszam mieszkańców, by wyszli na zdrowy spacer i pomachali nam na trasie, a my na pewno odpowiemy noworocznym pozdrowieniem.

Organizatorzy postarają się, by trasę przejazdu można było śledzić w Internecie. Przypominają też, by wychodząc pamiętać o zasadach bezpieczeństwa: maseczkach, dystansie i dezynfekcji.

– Mamy nadzieję, że taki głośny i kolorowy początek nowego roku odstraszy wszelkie smutki! – zachęca do udziału Wójt Tadeusz Czajka. – Życzę wszystkim zdrowia i pozytywnej energii w nadchodzącym roku.

Informacje na temat tego wydarzenia publikujemy na wydarzeniu na Facebooku – tutaj.

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 31.12.2020, 16:39