Viber wprowadza darmowe wiadomości tekstowe i połączenia telefoniczne na urządzenia z systemem Windows Phone 8

03.04.2013, 13:16aktualizacja: 03.04.2013, 13:16

Nowa wersja aplikacji firmy Viber na telefony oparte na platformie Windows Phone umożliwia wysyłanie darmowych wiadomości tekstowych i wykonywanie bezpłatnych połączeń telefonicznych.

LONDYN - (BUSINESS WIRE) - Viber (http://www.viber.com), wiodąca platforma komunikacyjna na telefony komórkowe, oferująca darmowe wiadomości tekstowe i połączenia telefoniczne w jakości HD, ogłosiła dzisiaj wypuszczenie aplikacji Viber dla urządzeń z systemem Windows Phone 8. Nowa wersja daje możliwość przesyłania darmowych wiadomości tekstowych i wykonywania bezpłatnych połączeń telefonicznych na najnowsze urządzenia Windows Phone.

Wersja aplikacji Viber zaprojektowana dla systemu Windows Phone 8 cechuje się natywnym interfejsem, specjalnie zaprojektowanym dla urządzeń opartych na systemie Windows Phone. Kluczowymi cechami tego interfejsu są natywny ekran połączeń oraz wsparcie dla kafelków Live Tile systemu Windows Phone, co zapewnia użytkownikom podgląd najnowszych wiadomości oraz innych informacji na ekranie głównym urządzenia.

Inne ważne cechy aplikacji to między innymi:

- bezpłatne połączenia telefoniczne z jakością dźwięku HD,

- darmowe przesyłanie wiadomości tekstowych i zdjęć,

- możliwość dzielenia się zdjęciami bezpośrednio z galerii zdjęć w telefonie,

- możliwość tworzenia konwersacji grupowych z przyjaciółmi - do 40 uczestników,

- możliwość dzielenia się swoją lokalizacją w wiadomościach,

- przypinanie ulubionych wątków do ekranu głównego,

- powiadomienia na ekranie blokady,

- 30 wersji językowych.

"Jednym z naszych najważniejszych celów jest wparcie dla wielu platform, dzięki czemu nasi użytkownicy mogą dotrzeć do wszystkich swoich znajomych bez względu na to, jakiego mobilnego systemu operacyjnego używają - powiedział Talmon Marco, prezes Zarządu Viber. - Wsparcie dla systemu Windows Phone 8 jest kluczową częścią tej strategii, a my jesteśmy podekscytowani tym, że Viber jest w końcu dostępny na urządzenia oparte na systemie Windows 8, których jest coraz więcej".

Aplikację można pobrać na stronie internetowej: http://www.viber.com/windowsphone.

O Viber

Aplikacja Viber została opracowana przez Viber Media, wiodącą spółkę zajmującą się kontaktem za pośrednictwem wiadomości tekstowych i VoIP. Viber pozwala kontaktować się ludziom na całym świecie bez opłat. Użytkownicy aplikacji Viber mogą wysyłać wiadomości tekstowe, zdjęcia, dzielić się swoją lokalizacją oraz wykonywać bezpłatne połączenia w jakości HD na telefonach komórkowych iPhone(R), Blackberry(R), Nokia S40 i urządzeniach wyposażonych w system Android(TM), Windows Phone, Symbian i Bada, używając połączeń w technologii 3G/4G lub WiFi. Mając ponad 175 milionów użytkowników w 193 krajach, Viber stale wprowadza innowacje poprzez dodawanie nowych platform i ciekawych funkcji, takich jak nalepki i emotikony.

Więcej informacji: https://www.facebook.com/viber, https://twitter.com/viber

KONTAKT: