Zlecone: Jacques Bonte mianowany dyrektorem generalnym francuskiego oddziału Medco International

10.11.2011, 12:34aktualizacja: 10.11.2011, 12:34

Bonte, dzięki dużemu doświadczeniu w dziedzinie służby zdrowia, pokieruje rozwojem strategii firmy na rynku francuskim.

AMSTERDAM, 10 listopada 2011 r. /PRNewswire/ - Medco International kontynuuje rozszerzanie swojej działalności, ogłaszając nominację Jacquesa Bonte'a na dyrektora generalnego swojego francuskiego oddziału. Bonte posiada wszechstronne doświadczenie we francuskim sektorze służby zdrowia.

Celem Medco International jest podwyższenie poziomu opieki nad pacjentami cierpiącymi na choroby przewlekłe i złożone, a tym samym zredukowanie całkowitych kosztów opieki zdrowotnej. Firma, założona w Holandii w 2010 roku, objęła swoją działalnością Niemcy, Wielką Brytanię, a ostatnio także Francję.

Bonte, lat 57, przejął odpowiedzialność za działalność Medco International we Francji. "Jacques jest doświadczonym menadżerem, a także ekspertem w dziedzinie służby zdrowia, który ma idealne predyspozycje do rozwijania naszej działalności na rynku francuskim" - powiedział Brian T. Griffin, dyrektor generalny Medco International.

Bonte jest wykwalifikowanym farmaceutą posiadającym wieloletnie doświadczenie we wprowadzaniu na rynek innowacyjnych rozwiązań medycznych. Na swoim ostatnio piastowanym stanowisku członka Zarządu Exonhit, był odpowiedzialny za rozwój oraz wdrażanie planu działania firmy w dziedzinie badań klinicznych oraz diagnostyki in-vitro. Pan Bonte spędził 6 lat w Ipsen, gdzie zajmował różnorodne stanowiska. Przedtem sprawował także liczne funkcje kierownicze w sektorze służby zdrowia.

Informacje o Medco International

Medco International, z siedzibą w Amsterdamie (Holandia), dostarcza innowacyjnych rozwiązań w dziedzinie służby zdrowia, które mają na celu podwyższenie poziomu opieki nad pacjentami cierpiącymi na choroby przewlekłe i złożone, poprawiając wyniki leczenia oraz pomagając zniwelować wiążące się z nim obciążenia finansowe. Firma, założona w 2010 roku, buduje swoją markę na rynku europejskim od Niemiec, poprzez Wielką Brytanię i Francję, aż po Holandię. Medco International wprowadza innowacyjne, zintegrowane rozwiązania kliniczne, których zadaniem jest poprawa kondycji zdrowotnej pacjentów, ujednolicenie usług świadczonych przez licznych lekarzy, poprawienie bezpieczeństwa oraz oferowanie usług medycznych na najwyższym poziomie.

Źródło: Medco International

Kontakt dla dziennikarzy mówiących po angielsku:

Jean Marie Thompson, Medco International B.V.

tel. +31-0-20-2402-216

e-mail: jeanmarie_thompson@medco.com

Kontakt dla dziennikarzy mówiących po francusku:

Jacques Bonte, Medco International SARL

tel. +33-0-6-27-11-56-64