Zlecone: Linia lotnicza Omni Air International otrzymała certyfikat IOSA

21.03.2011, 14:03aktualizacja: 21.03.2011, 14:03

Omni Air jest pierwszą amerykańską czarterową linią lotniczą zgodną z FAR 121, która otrzymała certyfikat Międzynarodowego Zrzeszenia Przewoźników Powietrznych.

TULSA, Oklahoma, 21 marca 2011 r. /PRNewswire/ - Firma Omni Air spełniła wszystkie normy i zalecane praktyki konieczne dla otrzymania certyfikatu bezpieczeństwa IOSA, stając się tym samym pierwszą amerykańską czarterową linią lotniczą, która zapewnia gwarantowany przez IOSA wysoki standard usług pasażerskich.

Program IOSA ma na celu zapewnienie, że Omni, jak również wszyscy inni przewoźnicy otrzymujący certyfikat, nie tylko spełniają krajowe standardy w kluczowych aspektach zarządzania linią, dowodzenia lotami, kontroli systemu, utrzymania samolotów i kabiny pasażerskiej, a także obsługi naziemnej, jakości przewozu bagażu i ochrony, lecz także aspirują do znacznie wyższych standardów międzynarodowych. "Firma Omni dążyła do spełnienia bardzo wysokich wymagań IOSA, ponieważ cechuje się całkowitym zaangażowaniem w sprawach bezpieczeństwa i jakości. Z dumą przyjmujemy wpisanie naszej firmy na listę wraz z 350 przewoźnikami, którzy dzięki temu certyfikatowi zapewnili sobie uznanie – powiedział Jeff Crippen, prezes i dyrektor generalny Omni - Każdego dnia, wszyscy pracownicy Omni dokładają ogromnych starań, aby zapewnić swoim klientom szczególny poziom bezpieczeństwa i usług, do którego od dziś zobowiązuje nas to wyróżnienie".

Omni, odnosząca sukcesy linia czarterowa o globalnym doświadczeniu, obsłużyła dotąd powyżej 60 000 lotów do ponad 70 krajów, a jej flota złożona z samolotów B767-300, B757-200 oraz DC10-30 o rozszerzonym zasięgu spędziła w powietrzu ponad 300 000 godzin. Wśród jej klientów są zarówno przedstawiciele rządów, jak i rynków komercyjnych z różnych krajów. Omni zapewnia kompleksowe usługi lotnicze i ACMI dla linii lotniczych na całym świecie.

Nabycie nowego samolotu B777-200ER kontynuuje zaangażowanie Omni w modernizację swojej floty. Samolot ten powiększy ofertę Omni o kolejny szerokokadłubowiec zapewniający zwiększony zasięg i zmniejszone zużycie paliwa.

Omni to linia czarterowa zgodna z FAR 121, mająca swoją siedzibę w Tulsie w Oklahomie, USA. Od początku działalności w 1993 roku, firma odnosi sukcesy jako lider w swojej branży. Nie ma rzeczy niemożliwych dla profesjonalistów z Omni, którzy bezpieczeństwo i obsługę klienta stawiają zawsze na pierwszym miejscu.

Źródło: Omni Air International

KONTAKT:

Richard Ziskind

Omni Air International Inc.

tel. +1-918-831-3940

e-mail: rziskind@oai.aero