Zlecone: Spółka AVG Technologies N.V. podaje cenę akcji emitowanych w ramach pierwszej oferty publicznej

02.02.2012, 12:03aktualizacja: 02.02.2012, 12:03

AMSTERDAM i NOWY JORK, 2 lutego 2012 r. /PRNewswire/ - Firma AVG Technologies ogłosiła dziś cenę 16 USD dla każdej z 8 milionów swoich akcji emitowanych w ramach w pierwszej oferty publicznej. Akcje trafią na Giełdę Papierów Wartościowych w Nowym Jorku 2 lutego 2012 r. pod symbolem giełdowym "AVG".

W ofercie AVG znajdzie się w sumie 4 miliony akcji, a kolejne 4 miliony będą oferowane przez udziałowców spółki. Ponadto niektórzy z nich dali subskrybentom 30-dniowy okres na wykupienie dodatkowych 1,2 miliona akcji w celu pokrycia ewentualnych nadprzydziałów. AVG nie będzie czerpać żadnych zysków z tytułu sprzedaży akcji przez udziałowców.

Pomiotami zarządzającymi księgowością przy tej ofercie są firmy: Morgan Stanley & Co. LLC, J.P. Morgan Securities LLC, Goldman, Sachs & Co.; współzarządzający to firmy: Allen & Company LLC, Cowen and Company, LLC oraz JMP Securities LLC.

Papiery wartościowe AVG będą oferowane wyłącznie na podstawie prospektu emisyjnego akcji, który można otrzymać w oddziałach Morgan Stanley & Co. LLC, kontaktując się z: Wydziałem ds. Prospektów Emisyjnych: 180 Varick Street, II piętro, Nowy Jork, Nowy Jork 10014, e-mail: prospectus@morganstanley.com, tel. (866) 718-1649; w firmie J.P. Morgan Securities LLC: Broadridge Financial Solutions, 1155 Long Island Avenue, Edgewood, Nowy Jork 11717, tel. (866) 803-9204; lub w firmie Goldman, Sachs & Co.: Wydział ds. Prospektów Emisyjnych, 200 West Street, Nowy Jork, Nowy Jork 10282, e-mail: prospectus-ny@ny.email.gs.com, tel. (866) 471-2526.

Amerykańska Komisja Papierów Wartościowych i Giełd uznała oświadczenie rejestracyjne akcji za zgodne z prawem. Niniejsza informacja prasowa nie stanowi oferty sprzedaży ani zachęty do nabywania jakichkolwiek papierów wartościowych, jak również nie jest dozwolona sprzedaż papierów wartościowych w jakiejkolwiek jurysdykcji, w której taka oferta, zachęta do nabywania lub sprzedaż byłyby nielegalne przed uprzednią rejestracją lub innego rodzaju kwalifikacją w świetle prawa danej jurysdykcji.

Informacje o AVG

Misją firmy AVG jest upraszczanie, optymalizacja i zabezpieczanie pracy z Internetem, a tym samym zapewnienie każdemu użytkownikowi możliwości spokojnego korzystania z sieci. Wielofunkcyjne, a jednocześnie łatwe w użyciu usługi internetowe i oprogramowanie AVG dają użytkownikowi kontrolę nad pracą w sieci. Wybierając programy i usługi tej firmy, klienci dołączają do godnej zaufania globalnej społeczności, która korzysta z zalet pracy w sieci, wzajemnej ochrony oraz wsparcia. Według stanu na dzień 30 września 2011 r. baza użytkowników AVG sięgnęła ok. 106 milionów osób. W ofercie firmy znajdują się produkty skierowane do klientów indywidualnych i małych rynków biznesowych. Dotyczą one bezpieczeństwa internetowego, optymalizacji pracy komputera, tworzenia kopii zapasowych w sieci, mobilnych zabezpieczeń, ochrony tożsamości oraz bezpiecznego oprogramowania rodzinnego.

Źródło: AVG Technologies N.V.

KONTAKT:

Kekst and Company