Częstochowa: Fotograficzne klimaty po raz piętnasty

25.07.2022, 15:36aktualizacja: 25.07.2022, 15:37

Fot. Przemysław Skoczylas - I nagroda w poprzedniej edycji konkursu
Celem konkursu fotograficznego „Klimaty Częstochowy” jest ukazanie walorów kulturowych, architektonicznych, przyrodniczych i turystycznych naszego miasta.

Zamiarem organizatora jest pozyskanie i prezentacja fotografii obrazujących zainteresowanie przejawami życia w jego różnorodnych dziedzinach. Mile widziane jest niebanalne potraktowanie „klimatów”, gdzie głównym motywem jest człowiek, środowisko, w którym żyje oraz wydarzenia, w jakich uczestniczy.

Łączna pula nagród to 3700 zł, a wyboru najlepszych zdjęć dokona Jury w składzie: Justyna Janus, Kamila Skorek, Dariusz Gawroński oraz Łukasz Stacherczak.

Fotografie można zgłaszać do 18 października 2022 roku za pomocą specjalnego panelu na stronie . Na stronie można zapoznać się też z regulaminem konkursu.

Wystawa pokonkursowa odbędzie się w listopadzie w Galerii Dobrej Sztuki Muzeum Częstochowskiego.

Organizatorem konkursu jest Wydział Kultury, Promocji i Sportu Urzędu Miasta Częstochowy

Zapraszamy do przesyłania zdjęć.

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 25.07.2022, 15:36