Dzień Jiangxi w Bułgarii zgromadził mieszkańców, zainteresowanych licznymi atrakcjami

27.09.2023, 08:40aktualizacja: 27.09.2023, 08:43

PR Newswire/ Jiangxi Provincial Department of Culture and Tourism

NANCHANG, Chiny, 26 września 2023 r. /PRNewswire/ - Całkiem niedawno, w Chińskim Centrum Kultury w Sofii, stolicy Bułgarii, zorganizowano obchody „Dnia Jiangxi”. Wydarzenie to zostało zainagurowane przez Departament Kultury i Turystyki prowincji Jiangxi, a jego tematem przewodnim były „wspólne chwile” i „wyjątkowa sceneria Jiangxi”. Atrakcje charakterystyczne dla regionu Jiangxi, takie jak wystawa fotograficzna, prezentacja wyrobów porcelanowych wyprodukowanych w mieście Jingdezhen, tradycyjna opera Gan i chińska ceremonia parzenia herbaty, zapewniły lokalnym przedstawicielom regionu i mieszkańcom wspaniałe doświadczenia związane z wymianą kulturalną.

Impreza „Dzień Jiangxi” miała miejsce w Bułgarii, gdzie zaprezentowano klasyczne pieśni ludowe tego obszaru, tradycyjną operę Gan i bułgarskie pieśni. Różnorodne formy aktywności, w tym wystawa zdjęć, prezentacja na żywo i wymiana kulturalna, pozwoliły Bułgarom dowiedzieć się więcej na temat otwarcia i rozwoju, pięknych krajobrazów oraz charakterystycznej kultury Jiangxi, a także promowały komunikację między tymi dwoma miejscami.

Ye Jianchun, gubernator prowincji Jiangxi, podkreślił, że odkąd w grudniu 2020 r. Jiangxi i Sofia oficjalnie nawiązały współpracę partnerską, wzajemna ekspansja i wymiana nieustannie się rozwijają, a przyjaźń między narodami pogłębia się. Wyraził nadzieję, że spotkanie to jeszcze bardziej wzmocni niezwykle korzystną wymianę i współpracę między obiema stronami.

Podczas uroczystości podpisano memorandum pomiędzy dystryktem Sofia i prowincją Jiangxi, potwierdzające wolę wykorzystania swoich atutów i pogłębienia współpracy gospodarczej, handlowej, rolniczej, kulturalnej i turystycznej.

Odnośniki do załączników graficznych:

Odnośnik: https://iop.asianetnews.net/view-attachment?attach-id=442449

Podpis: przedstawiciele i mieszkańcy zwiedzali wystawę fotograficzną, aby podziwiać krajobrazy i poznać kulturę regionu Jiangxi.

Odnośnik: https://iop.asianetnews.net/view-attachment?attach-id=442459

Podpis: uroczystości przewodniczył dyrektor generalny Departamentu Kultury i Turystyki prowincji Jiangxi - Mei Yi.

Odnośnik: https://iop.asianetnews.net/view-attachment?attach-id=442460

Podpis: tradycyjny występ w operze Gan i bułgarskie pieśni.

Zdjęcia - https://mma.prnewswire.com/media/2221046/1_Photo_exhibition.jpg

Zdjęcia - https://mma.prnewswire.com/media/2221045/2_Event.jpg