Gniew: Świąteczny Koncert Rafała Brzozowskiego oraz Orszak Trzech Króli

07.01.2022, 10:10aktualizacja: 10.01.2022, 10:13

Fot. UMiG Gniew
Gniew hucznie obchodził Święto Trzech Króli. W gniewskim kościele odbył się wyjątkowy Koncert Świąteczny Rafała Brzozowskiego, znany jest z takich przebojów jak: „Tak blisko”, „Nie mam nic”, „Magiczne słowa” i „The Ride”.

Od 2017 współpracuje z Telewizją Polską jako prowadzący teleturnieje i programy rozrywkowe: Koło Fortuny, Jaka to melodia? i The Voice Senior oraz koncerty i widowiska muzyczne organizowane przez TVP. Partnerem Koncertu kolęd był Totalizator Sportowy właściciel marki Lotto.

Zgromadzonych Gości uroczyście przywitał Burmistrz Miasta i Gminy Gniew Maciej Czarnecki, który złożył noworoczne życzenia oraz serdecznie podziękował wszystkim, którzy przyłączyli się do tegorocznej akcji Szlachetnej Paczki w Gminie Gniew.

Po wspaniałym koncercie spod kościoła wszyscy razem wyruszyli w barwnym Orszaku Trzech Króli na rynek starego miasta. Na starówce Burmistrz Miasta i Gminy Gniew Maciej Czarnecki wręczył nagrody dla najlepiej przebranych uczestników orszaku.

Uczestnicy obchodów Święta Trzech Króli obdarowani zostali koronami, które nawiązują do królewskiej wędrówki mędrców ze Wschodu.

Organizatorami wydarzenia byli: Centrum Kultury i Biblioteka Publiczna w Gniewie, Gmina Gniew, Parafia pw. Św. Mikołaja w Gniewie, Inwest-Kom Sp. z o.o. oraz Fundacja Orszak Trzech Króli.

Wszystkim dziękujemy za zaangażowanie oraz pomoc w zorganizowaniu wydarzenia:

Orkiestrze Dętej z Piaseczna, Michałowi Ruda, Patryk Pokorski, Aneta Karwowska Bielak, KO KO TEATR, Mateusz Bytner i Zosia Rutkowska. Pawłowi Godula hansSound, za zabezpieczenie obchodów wielkie podziękowania należą się OSP Gniew i gniewskim policjantom, Fot. Krzysztof Justa.

Data publikacji 07.01.2022, 10:10
Źródło informacji UMiG Gniew