Pątnów: "Młodzież Zapobiega Pożarom"

22.03.2024, 17:03aktualizacja: 22.03.2024, 17:05

Fot. UG Pątnów
W Urzędzie Gminy w Pątnowie odbyły się gminne eliminacje do Ogólnopolskiego Turnieju Wiedzy Pożarniczej “Młodzież Zapobiega Pożarom”. OTWP jest konkursem popularyzującym przepisy i kształtującym umiejętności w zakresie ochrony ludności, ekologii, ratownictwa i ochrony przeciw pożarowej. Eliminacje zostały przeprowadzone w dwóch kategoriach wiekowych.

Zwycięzcy poszczególnych kategorii będą reprezentować naszą Gminę podczas etapu powiatowego.

Kategoria klas I – IV
I MIEJSCE – Przemysław Świtała, Publiczna Szkoła Podstawowa Stowarzyszenia Przyjaciół Szkół Katolickich w Bieńcu
II MIEJSCE – Hanna Marciniak, Zespół Szkół Samorządowych im. Władysława Jagiełły w Dzietrznikach
III MIEJSCE – Dominik Faiński, Zespół Szkół Samorządowych im. Wł. St. Reymonta w Pątnowie

Kategoria klas V – VIII
I MIEJSCE – Kacper Adamski, Zespół Szkół Samorządowych im. Władysława Jagiełły w Dzietrznikach
II MIEJSCE – Jan Rogala, Zespół Szkół Samorządowych im. Władysława Jagiełły w Dzietrznikach
III MIEJSCE – Klaudia Ciupa Zespół Szkół Samorządowych im. Wł. St. Reymonta w Pątnowie

Dziękujemy wszystkim uczestnikom turnieju oraz nauczycielom, którzy przygotowali uczniów do tegorocznych eliminacji. Zwycięzcom serdecznie gratulujemy i życzymy sukcesów na etapie powiatowym!

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 22.03.2024, 17:03