PR Newswire uruchamia w Europie Agility(TM) - zintegrowaną platformę do obsługi komunikacji medialnej i kontroli przebiegu pracy

13.12.2012, 13:21aktualizacja: 13.12.2012, 13:21

LONDYN, 13 grudnia 2012 r. /PRNewswire/ - PR Newswire ogłasza dziś uruchomienie w całej Europie swojej platformy Agility(TM). Platforma ta łączy wyjątkową, dziennikarską bazę danych, w której znajduje się ponad 700 000 kontaktów, z zaawansowanymi narzędziami do obsługi mediów tradycyjnych i społecznych, możliwością pełnego raportowania oraz bezproblemowym dostępem do wiodącej sieci dystrybucji depesz i e-maili. Dostęp do wszystkich tych zasobów użytkownik uzyska poprzez zalogowanie się w jednym systemie z intuicyjnym interfejsem.

Europejską premierę platformy skomentowała Lisa Ashworth, prezes PR Newswire na terytorium EMEA i Indii: "Platforma Agility pozwoli użytkownikom nawiązać skuteczną interakcję z dziennikarzami, autorami blogów i najbardziej aktywnymi twórcami treści w mediach społecznościowych, jak również na bieżąco monitorować wydarzenia na całym świecie, po raz pierwszy oferując tak szeroki wybór sieci i platform. Ponieważ Agility gromadzi dane semantycznie, użytkownik otrzymuje wyniki wyszukiwania oczyszczone ze zbędnych treści, z przewagą istotnych, zrozumiałych i przydatnych faktów wyselekcjonowanych z mediów społecznych, internetowych, papierowych i radiowo-telewizyjnych".

Agility(TM) umożliwia ponadto scalenie swoich list kontaktów i działa, jak zaawansowany system kontrolujący przebieg pracy, dzięki czemu można łatwo kontaktować się ze współpracownikami i klientami korzystającymi z tej platformy.

Subskrybenci mogą czytać i sporządzać raporty z wszelkiego rodzaju materiałów - od nastrojów panujących w społeczeństwie po najgorętsze tematy, od poziomu konkurencji na rynku po szczegółowe dane na temat zaangażowania klientów i dystrybucji towarów. Informacje można wyświetlić w formie graficznej oraz zapisać, jako kolorowe wykresy i diagramy.

Mając na całym świecie już ponad 800 użytkowników (z czego ponad 400 w Europie), Agility(TM) szybko zdobywa pozycję najbardziej innowacyjnego i skutecznego produktu w branży wykorzystania mediów.

Więcej informacji o platformie Agility(TM) można znaleźć pod adresem: http://www.multivu.com/players/English/51357-prnewswire-agility-europe/.

PR Newswire

PR Newswire (http://www.prnewswire.co.uk) to globalny lider w zakresie innowacyjnych metod komunikacji i usług marketingowych, które pozwalają sprzedawcom, rzecznikom firm, managerom ds. zrównoważonego rozwoju i kontaktów z inwestorami oraz wielu innym podmiotom wykorzystywać treści medialne do kontaktu i współpracy z partnerami z całego świata oraz stymulowania popytu za pośrednictwem wszystkich kanałów komunikacyjnych.

PR Newswire, które blisko 60 lat temu było pionierem w sektorze komercyjnej dystrybucji informacji, dzisiaj dostarcza klientom kompleksowych rozwiązań służących opracowywaniu, optymalizacji i kierowaniu treści do konkretnych odbiorców - od rozbudowanych mikrowitryn medialnych przez popularne materiały filmowe aż po multimedialne komunikaty prasowe - a następnie dystrybucji tych treści i pomiaru wyników w obrębie tradycyjnych, cyfrowych, mobilnych i społecznych kanałów informacji.

Łącząc największą na świecie, wielokanałową sieć dystrybucyjną z kompleksowymi narzędziami i platformami do kontroli przebiegu pracy, PR Newswire umożliwia firmom z całego świata generowanie popytu i korzystanie z możliwości biznesowych gdziekolwiek się one pojawią. PR Newswire obsługuje dziesiątki tysięcy klientów za pośrednictwem swoich oddziałów w obu Amerykach oraz na obszarze EMEA i APAC. Jest spółką podległą UBM plc.

KONTAKT:

Garry Durston

dyrektor ds. komunikacji marketingowej na obszarze EMEAi

PR Newswire

tel. +44-(0)20-7454-5115