Przygotuj się na świętowanie chińskiego nowego roku z @Visit Jiangsu

15.02.2022, 14:22aktualizacja: 15.02.2022, 14:25

NANJING, Chiny, 15 lutego 2022 r. /PRNewswire/ -- @Visit Jiangsu dostarcza fascynujących informacji na temat kultury obchodów chińskiego nowego roku rozpoczynających Rok Tygrysa. W ramach @Visit Jiangsu na pięciu platformach społecznościowych przedstawiono cykl programów online pt. „Happy Chinese New Year” [Szczęśliwego chińskiego nowego roku] z charakterystycznymi elementami prowincji Jiangsu. Programy dotarły już do niemal 100 krajów i regionów na całym świecie, zapewniając globalnej publiczności ucztę dla oczu i uszu w stylu Jiangsu.

Wielki koncert pt. „Elegance of Chinese Music” [Elegancja chińskiej muzyki] stał się najpopularniejszym nagraniem z cyklu „Happy Chinese New Year” na Facebooku. Koncert wykonała Orkiestra Symfoniczna Suzhou, którą poprowadził Chen Xieyang, uznany chiński dyrygent. Poprzez połączenie chińskiej muzyki ludowej i zachodniej muzyki symfonicznej, koncert podkreślił zarówno elegancję Chin, jak i lokalne elementy charakterystyczne dla prowincji Jiangsu.

W międzyczasie @Visit Jiangsu również wystartował z globalną chińską noworoczną sztafetą, zachęcając fanów na całym świecie do nagrywania filmów o tematyce chińskiego nowego roku, dzięki którym przekażą członkom rodziny i przyjaciołom swoją miłość i wsparcie dla Jiangsu. Fani z różnych krajów i regionów przesłali mnóstwo nagrań z życzeniami dla Jiangsu, świętując razem rozpoczęcie niezwykłego Roku Tygrysa na platformach społecznościowych.

Wydarzenie potrwa do 15 lutego, dnia Święta Lampionów. Uczestnicy otrzymają specjalne podarunki w postaci produktów działalności kulturalnej i kreatywnej. Jeśli jesteście zainteresowani uczestnictwem w sztafecie, wpiszcie w wyszukiwarce na portalach społecznościowych hasło Visit Jiangsu, aby cieszyć się noworoczną podróżą z Jiangsu.

Źródło: Jiangsu Provincial Department of Culture and Tourism

Źródło informacji: PR Newswire