Zlecone: Spotkanie prasowe z Jerzym Buzkiem

09.03.2011, 09:50aktualizacja: 09.03.2011, 09:50

"Problematyka rozwoju Polski Wschodniej" oraz "Zagadnienia przedsiębiorczości akademickiej" - to tematy spotkania prasowego, z profesorem Jerzym Buzkiem, które będzie miało miejsce w dniu 12 marca br. (sobota), o godz. 9.40, podczas Walnego Zgromadzenia Polskiej Izby Gospodarczej Zaawansowanych Technologii, której przewodniczącym Rady jest Jerzy Buzek.

Briefing prasowy odbędzie się w Rzeszowie, na terenie Politechniki Rzeszowskiej, ul. Poznańska 2, Budynek P, sala P2.

Polska Izba Gospodarcza Zaawansowanych Technologii zachęca do udziału w tym spotkaniu oraz do uczestnictwa w otwartej części Walnego Zgromadzenia Izby, podczas którego m.in.:

- min. Grażyna Henclewska - podsekretarz stanu w Ministerstwie Gospodarki przedstawi "Kierunki interwencji w zakresie zwiększania innowacyjności i konkurencyjności przemysłu i usług",

- p. Dariusz Szewczyk - wiceprezes Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości zaprezentuje "Przemiany strukturalne Polski Wschodniej",

- dr inż. Józef Jakubczyk z Centrum Techniki Morskiej wskaże "Uwarunkowania rozwoju nauki przemysłowej".

Udział w panelu dyskusyjnym "Przedsiębiorczość akademicka - dylematy rozwoju" potwierdzili m.in.:

- prof. Krzysztof J. Kurzydłowski - dyrektor Narodowego Centrum Badań i Rozwoju,

- prof. Tadeusz Więckowski - rektor Politechniki Wrocławskiej,

- p. Krzysztof Pietraszkiewicz – prezes Związku Banków Polskich.

Ze szczegółowym programem Walnego Zgromadzenia można zapoznać się na stronie: http://www.iztech.pl.

KONTAKT:

tel. kom. +48 601 21 49 51