Nauka i technologie

The Journal of Commerce publikuje ostrzeżenia dot. huraganu Sandy i jego skutków dla łańcucha dostaw

31.10.2012, 13:40aktualizacja: 31.10.2012, 13:40

NEWARK, New Jersey, 30 października 2012 r. /PRNewswire/ - Magazyn The Journal of Commerce (Dziennik Handlowy) założył specjalny dział na swojej stronie internetowej, w którym informować będzie swoich subskrybentów o oddziaływaniu huraganu Sandy na infrastrukturę łańcucha dostaw. Wszystkie materiały na ten temat dostępne będą pod adresem: http://www.joc.com/special-topics/hurricane-sandy. Huragan Sandy spowodował poważne zakłócenia w działaniu łańcucha dostaw po tym, jak zamknięto główne porty i uszkodzeniom uległy kluczowe elementy infrastruktury kolejowej, drogowej i powietrznej. W specjalnym dziale poświęconym huraganowi (http://www.joc.com/special-topics/hurricane-sandy), redaktorzy JOC zamieszczają nieustannie najnowsze wieści na temat tego kataklizmu oraz jego następstw.

(Zdjęcie: http://photos.prnewswire.com/prnh/20121030/NY03018)

W związku z potężnym huraganem Sandy, który przeszedł już przez wschodnie wybrzeże Stanów Zjednoczonych, zahaczając o Nowy Jork i New Jersey, dostawcy muszą liczyć się z opóźnieniami w transporcie powietrznym i lądowym, zarówno w obrębie USA, jak i w transporcie do i z kraju. Paul Tsui, przewodniczący Stowarzyszenia ds. Spedycji i Logistyki z Hongkongu, stwierdził, że zakłócenia w pracy łańcucha dostaw mogą potrwać jeszcze przez wiele dni. "Większość przewoźników anulowała w poniedziałek swoje loty, a dzisiejszy transport lotniczy zależeć będzie od warunków pogodowych. Moim zdaniem wystąpią pewne opóźnienia spowodowane zatorami na lotnisku Kennedy'ego. Radziłbym każdemu uważnie śledzić swoją przesyłkę, zwłaszcza jeśli wymaga ona szybkiego dostarczenia do adresata".

Wszelkie informacje na temat zamknięć portów i najważniejszych połączeń kolejowych oraz drogowych itp. publikowane będą przez JOC w specjalnym dziale poświęconym huraganowi Sandy (http://www.joc.com/special-topics/hurricane-sandy).

Informacje o The Journal of Commerce

The Journal of Commerce (JOC) to wiodący dostawca informacji i usług marketingowych skierowanych do krajowego oraz międzynarodowego sektora transportu kontenerowego. Dostarcza swoim klientom najwyższej jakości informacji i wiedzy specjalistycznej, pomagając im w podejmowaniu decyzji biznesowych - w formie drukowanej, w Internecie oraz podczas bezpośrednich spotkań w ramach największych imprez branżowych. JOC udostępnia także bezkonkurencyjne kanały marketingowe, które wspierają przedsiębiorstwa w kontaktach z klientem. JOC.com to czołowy serwis internetowy zajmujący się logistyką krajową i międzynarodową, a The Journal of Commerce, już od roku 1827, stanowi źródło wiarygodnych informacji prasowych, z których w swojej pracy korzysta kadra kierownicza branży logistycznej z całego świata. Każdego roku JOC organizuje kilka głośnych wydarzeń branżowych, m.in. TPM, czyli swoją sztandarową konferencję w Long Beach (Kalifornia). Więcej informacji znajduje się na stronach JOC.com (http://www.joc.com/joc-homepage-ad.html) i JOCevents.com (http://www.jocevents.com/).

Informacje o UBM Global Trade

UBM Global Trade to czołowy dostawca autorskich danych, wiadomości, informacji biznesowych i treści analitycznych dla firm z sektora morskiego, kolejowego, przewozów ciężarowych, magazynowania i logistyki. Portfolio spółki obejmuje ponad 100 internetowych, drukowanych i interaktywnych rozwiązań dla biznesu wspomagających przepływ pracy. Należą do nich: The Journal of Commerce, Breakbulk, RailResource, PIERS oraz szereg międzynarodowych baz danych i katalogów dotyczących handlu i transportu. Siedziba główna UBM Global Trade, która jest spółką zależną UMM plc, znajduje się w Newark, w stanie New Jersey, a jej oddziały rozsiane są po całych Stanach Zjednoczonych. Aby uzyskać więcej informacji, proszę wejść na stronę http://www.ubmglobaltrade.com lub zadzwonić pod numer 800-223-0243 (+1-973-776-8660 dla dzwoniących spoza USA i Kanady).

Źródło: The Journal of Commerce

KONTAKT: