Nauka i technologie

Zlecone: Wolters Kluwer Polska aktywnie włącza się w Międzynarodowy Tydzień Pomocy Ofiarom Przestępstw

16.02.2011, 11:00aktualizacja: 16.02.2011, 11:00

W tym roku już po raz jedenasty w Polsce będziemy obchodzić Tydzień Pomocy Ofiarom Przestępstw. W dniach 21-26 lutego 2011 r. w Ośrodkach Pomocy dla Osób Pokrzywdzonych Przestępstwem w całym kraju odbędą się bezpłatne dyżury specjalistów. Wolters Kluwer Polska wspiera Ministerstwo Sprawiedliwości i Prokuraturę Generalną w działaniach propagujących ideę pomocy ofiarom przestępstw.

W ramach Międzynarodowego Dnia Ofiar Przestępstw, 22 lutego 2011 r. od godz. 12:00 do 16:00 Wolters Kluwer Polska współorganizuje debatę on-line Wiktymizacja wtórna. W spotkaniu wezmą udział przedstawiciele Prezydenta RP, Ministra Sprawiedliwości, Ministra Pracy i Polityki Społecznej, Ministra Zdrowia, Komendanta Głównego Policji, Pełnomocnika Rządu do spraw Równego Traktowania, Rzecznika Praw Obywatelskich, Rzecznika Praw Dziecka, Parlamentu, Sądu, Naczelnej Rady Adwokackiej, Krajowej Rady Radców Prawnych, świata nauki, a także organizacji pozarządowych.

Debata będzie transmitowana na stronie http://www.LEX.pl/pokrzywdzeni. Pod tym adresem znajdują się również istotne informacje, m.in. adresy ośrodków pomocy dla pokrzywdzonych oraz terminy dyżurów specjalistów.

W ramach wspierania akcji Międzynarodowego Tygodnia Ofiarom Przestępstw, Wolters Kluwer Polska przekaże prokuraturom w kraju 10 000 egzemplarzy książki "Uprawnienia pokrzywdzonego przestępstwem" autorstwa Ewy Bieńkowskiej i Lidii Mazowieckiej. Dzięki temu, możliwe będzie szersze informowanie o prawach osób pokrzywdzonych.

Więcej informacji: http://www.LEX.pl/pokrzywdzeni lub http://www.pokrzywdzeni.gov.pl.

Plik graficzny dotyczący tej informacji prasowej znajduje się na portalu Serwisu Informacji Zleconych pod adresem http://siz.pap.pl.

KONTAKT :

Maria Gabriela Jasińska

PR and Communication Manager

Wolters Kluwer Polska

tel. kom. +48 604 290 769

e-mail: mjasinska@wolterskluwer.pl

Wolters Kluwer Polska

Wolters Kluwer Polska jest częścią międzynarodowego koncernu wydawniczego Wolters Kluwer. Na rynku polskim jest największym wydawcą publikacji prawniczych i biznesowych. Niezmiennie od wielu lat wydaje produkty najwyższej jakości. Obecnie pod markami ABC, LEX i Oficyna wydawane są produkty elektroniczne, książki i czasopisma. W ofercie wydawnictwa znajdują się również szkolenia i konferencje. (http://www.wolterskluwer.pl)

Wolters Kluwer jest globalną i wiodąca firmą wydawniczą i dostawcą usług informacyjnych. Globalnie zapewnia swoje usługi i produkty profesjonalistom w sektorach: zdrowia, podatków, księgowości, usług finansowych, firm, prawa oraz organów regulacyjnych. Wolters Kluwer osiąga roczne przychody (2009) w wysokości 3,4 miliarda euro,  prowadzi działalność w Europie, Ameryce Północnej oraz regionie Azji i Pacyfiku, zatrudnia około 19 300  osób na całym świecie. Centrala Wolters Kluwer znajduje się w Amsterdamie, Holandia. Więcej informacji o naszej pozycji rynkowej, klientach, markach  i organizacji znajduje się na stronie http://www.wolterskluwer.com.

Źródło informacji: Wolters Kluwer Polska

Data publikacji 16.02.2011, 11:00