GRUPA KĘTY SA rekomendacja zarządu dotycząca wypłaty dywidendy za 2013 rok

31.03.2014, 19:03aktualizacja: 31.03.2014, 19:03

Raport bieżący 23/2014

Zarząd Grupy Kęty S.A. informuje, że w dniu 31 marca 2014 roku podjął decyzję o podwyższeniu rekomendowanego wcześniej poziomu wypłaty dywidendy za 2013 rok z 7 do 10 PLN za jedną akcję (komunikat z dnia 6 lutego 2014r. ). Podstawą podjętej decyzji są oczekiwania zarządu odnośnie bardzo dobrych wyników I kwartału Spółki i Grupy Kapitałowej (komunikat z dnia 25 marca 2014r.) Powyższa rekomendacja zostanie przedstawiona Walnemu Zgromadzeniu Grupy Kęty, po uzyskaniu akceptacji Rady Nadzorczej.

Podstawa prawna:

§38 ust. 1 pkt 11 rozporządzenia MF z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi abs/