MFO SA wynik kontroli Urzędu Kontroli Skarbowej w Łodzi

01.04.2014, 11:44aktualizacja: 01.04.2014, 11:44

Raport bieżący z plikiem 16/2014

Zarząd spółki MFO S.A. ("Spółka") na podstawie par. 5 ust. 1 pkt 8 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim, informuje, że w dniu 31 marca 2014 roku, powziął informację, iż w dniu 25 marca 2014r., Dyrektor Urzędu Kontroli Skarbowej w Łodzi wydał wynik kontroli niniejszej treści:

Na podstawie art. 24 ust. 1 pkt 2 lit. B oraz art. 27 ust. 1 i 2 ustawy z dnia 28 września 1991r. o kontroli skarbowej (tekst jednolity z 2011r. Dz. U. nr 41, poz. 214 ze zm.) oraz w związku z postanowieniem Dyrektora Urzędu Kontroli Skarbowej w Łodzi nr UKS1091/W3P1/42/80/13/2/005 z dnia 19.11.2013r. przedstawiam ustalenia i wnioski z przeprowadzonego postepowania kontrolnego.

I. Zakres postępowania kontrolnego:

Rzetelność deklarowanych podstaw opodatkowania oraz prawidłowość obliczania i wpłacania podatku od towarów i usług za poszczególne miesiące 2011r. praz podatku dochodowego od osób prawnych za 2011r.

II. Ustalenia:

Przebieg postepowania kontrolnego oraz opis dokonanych ustaleń faktycznych udokumentowany został w protokole badania ksiąg doręczonym stronie w dniu 07.03.2014r.

W wyniku czynności przeprowadzonych w ramach postępowania kontrolnego w oparciu o zgromadzoną dokumentację w zakresie rzetelności deklarowanych podstaw opodatkowania oraz prawidłowości obliczania i wpłacania:

• podatku od towarów i usług za poszczególne miesiące 2011r.,

• podatku dochodowego od osób prawnych za 2011r.,

nieprawidłowości nie stwierdzono.

Zgodnie z art. 24 ust. 4 ustawy z dnia 28 września 1991r. o kontroli skarbowej (tekst jednolity z 2011r. Dz. U. nr 41, poz. 214 ze zm.) przed wydaniem wyniku kontroli, postanowieniem Nr UKS1091/W3P1/42/80/13/17/019 z dnia 07.03.2014r. w wyznaczono Stronie siedmiodniowy termin do wypowiedzenia się w sprawie zebranego materiału dowodowego. Z prawa tego strona nie skorzystała.

III. Pouczenie:

Niniejszy wynik kontroli nie wywiera takich skutków pranych, co decyzja organu kontroli skarbowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 1 ustawy z dnia 28 września 1991r. o kontroli skarbowej (tekst jednolity z 2011r. Dz. U. nr 41, poz. 214 ze zm.), w związku z powyższym Stronie nie przysługują środki prawne przewidziane w art. 26 ust. 1 tej ustawy.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi abs/