115. edycja targów Canton Fair: "Branża projektowa wkracza na kolejny poziom" (zlecone)

04.04.2014, 10:53aktualizacja: 04.04.2014, 10:53

Kanton, Chiny, 4 kwietnia 2014 /PRNewswire/ - Juan Sabata, z pochodzenia Hiszpan, świetnie zdaje sobie sprawę z możliwości biznesowych jakie stwarzają targi Canton Fair. Uczestnicząc po raz pierwszy w zeszłym roku w najbardziej prestiżowym wydarzeniu z branży handlowej w Chinach, dyrektor hiszpańskiej firmy projektowej Anima zajęty był przyjmowaniem zleceń od chińskich spółek na tworzenie nowych produktów.

"Jesteśmy bardzo zadowoleni - powiedział Sabata, w przerwie na kawę po tym jak przyjął zlecenie na projekt nowego odkurzacza dla spółki Suzhou. - Jesteśmy bardzo zapracowani, ale zadowoleni. Uczestnictwo w Canton Fair to gorący okres pod względem nawiązywania nowych kontaktów biznesowych".

Obecnie chińska gospodarka w szybkim tempie pnie się w górę łańcucha wartości, a 'Made in China' ('wyprodukowano w Chinach') już wkrótce stanie się 'Created in China' ('stworzono w Chinach'). Odbywająca się w mieście Kanton 15 kwietnia 115. edycja Canton Fair tylko przyspieszy tę przemianę.

Doskonałość w projektowaniu produktów stała się jedną z cech charakterystycznych targów. Poprzez organizację coraz bardziej udanych imprez pod hasłem 'Projekt promuje handel' (ang. 'Design promotes trade'), umacnia swoją pozycję jako jednego z wiodących platform ukierunkowanych na promocję designu.

Oprócz prowadzenia standardowego centrum ds. koncepcji produktu i promocji handlu (PDC) i przyznania nagród Canton Fair Awards, podczas 115. edycji targów zostanie również zainicjowana impreza mająca na celu ułatwienie nawiązania relacji biznesowych dla 10 najlepszych firm projektowych z branży i wystawców Canton Fair (ang. 'Matchmaking Event for China Top 10 Industrial Design Firms and Canton Fair Exhibitors'). Na spotkaniu, które odbędzie się 17 kwietnia znajdą się wiodące chińskie firmy projektowe i producenci o silnej pozycji rynkowej. Podczas targów odbędą się również cztery cykle paneli tematycznych, dotyczących strategii projektowych, marketingu marek, informacji o modzie i innowacyjnych technologiach.

Rosnąca liczba chińskich eksporterów skupia obecnie swoje starania na uzyskaniu jak najlepszej jakości projektu, gdyż rywalizują one o międzynarodowe zlecenia. Trwający nadal sukces nagród Canton Fair's CF Awards, wprowadzonych w 2013 roku, świadczy o podnoszącym się poziomie innowacyjności wśród chińskich producentów. Jest to tendencja dostrzegana zarówno przez międzynarodowych ekspertów, jak i spółki zainteresowane pozyskiwaniem najnowocześniejszych produktów.

Wprowadzone po raz pierwszy na 109. edycji targów Canton Fair centrum PDC pełni funkcję platformy wymiany informacji pomiędzy zagranicznymi instytutami projektowymi i chińskimi producentami. Sukces PDC znajduje odzwierciedlenie w statystykach. W zeszłym roku w PDC na 1. etapie 114. edycji targów uczestniczyło ponad 50 spółek projektowych z całego świata. Odwiedziło je 6 837 potencjalnych klientów z czego 1 178 wyraziło duże zainteresowanie zawarciem umów.

Więcej informacji dostępnych jest pod adresem: http://www.cantonfair.org.cn/en/index.asp

Źródło: The Canton Fair

KONTAKT:

Wu Xiaoying

tel. +86-20-8913 8628

e-mail: xiaoying.wu@cantonfair.org

Źródło informacji: PR Newswire

UWAGA! Za treść informacji zleconych PAP nie ponosi odpowiedzialności (ZLECONE PAP).

Data publikacji 04.04.2014, 10:53
Źródło informacji PAP