RAINBOW TOURS SA zawiadomienie o zawarciu znaczącej umowy przez Rainbow Tours S.A. z Polskimi Liniami Lotniczymi LOT S.A. z siedzibą w Warszawie

08.04.2014, 13:01aktualizacja: 08.04.2014, 13:01

Raport bieżący 11/2014

Na podstawie par. 5 ust. 1 pkt. 3 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim wraz z późniejszymi zmianami (zwanych dalej: w sprawie informacji bieżących i okresowych) Zarząd Spółki Rainbow Tours S.A. informuje, iż w dniu wczorajszym tj. 7 kwietnia 2014 roku powziął informację o zawarciu umowy, między Rainbow Tours S.A. a Polskimi Liniami Lotniczymi LOT S.A. z siedzibą w Warszawie

Umowa dotyczy świadczenia lotniczych usług charterowych w sezonach turystycznych Zima 2014/2015 oraz

Zima 2015/2016 na rejsy Boeing 787 Dreamliner, niezbędnych do prowadzenia podstawowej działalności Emitenta w sezonie zimowym, w kierunkach wakacyjnych destynacji w szczególności do: Tajlandii, Wietnamu, RPA, Meksyku, na Kubę i Sri Lankę i Kostarykę. Rozpoczęcie wykonania umowy rozpocznie się w dniu 1 listopada 2014 roku, zaś ostatni lot przewidziano na 28 marca 2016 roku.

Zgodnie z postanowieniami niniejszej Umowy, jej wartość usług w dniu podpisania wynosi 28.084.582,00 USD (dwadzieścia osiem milionów osiemdziesiąt cztery tysiące pięćset osiemdziesiąt dwa dolary amerykańskie) oraz 1.347.961,00 EUR (jeden milion trzysta czterdzieści siedem tysięcy dziewięćset sześćdziesiąt jeden EUR) oraz 39.837.802,00 PLN (trzydzieści dziewięć milionów osiemset trzydzieści siedem tysięcy osiemset dwa PLN ), co stanowi łącznie ekwiwalent 130.971.587,94 złotych (słownie: sto trzydzieści milionów dziewięćset siedemdziesiąt jeden tysięcy pięćset osiemdziesiąt siedem złotych 94/100) przeliczonych według kursu średniego NBP z dnia 7 kwietnia 2014 roku, opublikowanego w tabeli nr nr 067/A/NBP/2014.

Rozliczenia z tytułu niniejszej umowy będą realizowane na bieżąco i zgodnie z harmonogramem poszczególnych lotów charterowych.

Rainbow Tours S.A. ma możliwość zmiany ilości realizowanych rejsów w ślad za rosnącym lub malejącym popytem rynkowym, co może przełożyć się na zmianę wartości całkowitej Umowy. Umowa zawiera standardowe zapisy, co do możliwości jej rozwiązania przez Strony. Niniejsza Umowa nie zawiera i nie przewiduje zapisów o karach umownych.

Zarząd spółki uznał niniejszą Umowę za umowę znaczącą na podstawie par 1 pkt. 44 lit. b Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych wraz z późniejszymi zmianami.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi abs/