ELEKTROBUDOWA SA zawarcie aneksu do umowy kredytowej z ING Bank Śląski S.A.

02.04.2014, 16:48aktualizacja: 02.04.2014, 16:48

Raport bieżący 7/2014

Zarząd ELEKTROBUDOWA SA informuje, że w dniu dzisiejszym, tj. 2.04.2014 roku został podpisany Aneks do Umowy Wieloproduktowej zawartej z ING Bank Śląski SA z siedzibą w Katowicach.

W ramach Aneksu Bank udzielił Spółce łącznego limitu w wysokości 113,0 mln zł (słownie: sto trzynaście milionów złotych) poprzez podwyższenie dotychczasowego limitu i udzielenie kredytu obrotowego w wysokości do 85,0 mln zł (słownie: osiemdziesiąt pięć milionów złotych).

Okres dostępności limitu - do dnia 30.01.2016 r.

Warunki Umowy nie odbiegają od standardowych warunków rynkowych stosowanych dla tego typu umów.

Kryterium uznania Umowy za znaczącą jest wartość umowy i Aneksu przekraczająca 10% kapitałów własnych ELEKTROBUDOWY SA.

Zgodnie z § 5 ust. 1 pkt 3 RMF z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi abs/