MAGNA POLONIA SA informacja otrzymana od osoby obowiązanej do przekazania informacji

14.04.2014, 16:49aktualizacja: 14.04.2014, 16:49

Raport bieżący 21/2014

Zarząd Magna Polonia Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie przekazuje informację otrzymaną na podstawie art. 160 ust. 1 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o obrocie instrumentami finansowymi od członka organu Spółki.

Informacja przekazywana na podstawie art. 160 ust. 1 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o obrocie instrumentami finansowymi.

1. Imię i nazwisko osoby obowiązanej do przekazania informacji:

Mirosław Janisiewicz.

2. Przyczyna przekazania informacji z określeniem więzi prawnej łączącej osobę obowiązaną do przekazania informacji z emitentem:

Transakcja dotycząca akcji spółki Magna Polonia Spółka Akcyjna dokonana przez Prezesa Zarządu Magna Polonia Spółka Akcyjna, tj., przez osobę obowiązaną, w rozumieniu art. 160 ust. 2 pkt. 1 ustawy o obrocie instrumentami finansowymi.

3. Wskazanie instrumentu finansowego oraz emitenta, których dotyczy informacja:

Akcje zwykłe na okaziciela spółki Magna Polonia S.A.

4. Rodzaj transakcji i tryb jej zawarcia:

Nieodpłatne przeniesienie na rzecz akcjonariuszy spółki Magna Polonia S.A. przez Pana Mirosława Janisiewicza akcji Magna Polonia S.A. w celu pokrycia niedoborów scaleniowych w procesie scalenia akcji Spółki. Transakcja zrealizowana stosownie do uchwały nr 4 Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Magna Polonia z dnia 26 lutego 2014 roku.

Transakcja zawarta poza rynkiem regulowanym w rozumieniu art. 7 ustawy o obrocie instrumentami finansowymi.

5.Data i miejsce zawarcia transakcji:

11 kwietnia 2014 roku, Warszawa.

6.Cena i wolumen transakcji:

Akcje przeniesione nieodpłatnie w celu pokrycia niedoborów scaleniowych w procesie scalenia akcji Spółki.

239.775 (dwieście trzydzieści dziewięć tysięcy siedemset siedemdziesiąt pięć) akcji zwykłych na okaziciela spółki Magna Polonia S.A.

7. Data i miejsce sporządzenia informacji:

14 kwietnia 2014 roku, Warszawa.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi amp/