ALTERCO SA Wybór podmiotu uprawnionego do przeprowadzenia badania rocznego sprawozdania finansowego za rok 2013

16.04.2014, 19:28aktualizacja: 16.04.2014, 19:28

Raport bieżący 5/2014

Zarząd ALTERCO S.A.(Spółka, Emitent) informuje, iż zgodnie z obowiązującymi przepisami, Rada Nadzorcza Spółki w dniu 15 kwietnia 2014 r. dokonała wyboru firmy Avanta Auditors & Advisors Witold Czyż z siedzibą w Warszawie, wpisanej na prowadzoną przez Krajową Izbę Biegłych Rewidentów listę podmiotów uprawnionych do badania sprawozdań finansowych przez pod numerem 3846, jako biegłego rewidenta do przeprowadzenia badania sprawozdań finansowych Spółki. Wybrany biegły rewident przeprowadzi:

1) badanie jednostkowego rocznego sprawozdania finansowego ALTERCO S.A. za rok 2013.

2) badanie skonsolidowanego rocznego sprawozdania finansowego Grupy ALTERCO za rok 2013.

Umowa zostanie zawarta na okres niezbędny do wykonania objętych nią zadań.

Emitent nie korzystał wcześniej z usług firmy Avanta Auditors & Advisors Witold Czyż, natomiast Witold Czyż jako kluczowy biegły rewident, działając w imieniu i na rzecz innego podmiotu uprawnionego do badania sprawozdań finansowych, dokonał badania i przeglądu jednostkowego oraz skonsolidowanego sprawozdania finansowego Emitenta za rok 2012.

Podstawa prawna: § 5 ust. 1 pkt. 19 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 roku w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz