ELEKTROBUDOWA SA - znaczące zamówienia

17.04.2014, 16:03aktualizacja: 17.04.2014, 16:03

Raport bieżący 9/2014

Zarząd ELEKTROBUDOWY SA informuje, że w dniu 17 kwietnia 2014 roku Spółka przyjęła kolejne zamówienia od firmy Babcock Noell GmbH z siedzibą w Würzburg, Niemcy, Alfred-Nobel Strasse 20. Zamówienia są związane z budową przez tę firmę Instalacji Odsiarczania Spalin (IOS) dla bloków nr 4, 5 i 6 w Elektrowni Turów

w Turoszowie - Polska. ELEKTROBUDOWA SA jest podwykonawcą firmy Babcock Noell GmbH na tych zadaniach.

Łączna wartość pozyskanych zamówień od firmy Babcock Noell GmbH w okresie ostatnich 12 miesięcy do chwili obecnej wynosi 52.565.890 zł (słownie: pięćdziesiąt dwa miliony pięćset sześćdziesiąt pięć tysięcy osiemset dziewięćdziesiąt) netto, przez co spełnione zostało kryterium uznania zamówień za znaczące w odniesieniu do kapitałów własnych ELEKTROBUDOWY SA.

Zamówieniem o najwyższej wartości jest zamówienie na kwotę 32.250.000 złotych netto (słownie: trzydzieści dwa miliony dwieście pięćdziesiąt tysięcy) przyjęte w dniu 17 kwietnia 2014 r. dotyczące dostawy, montażu i uruchomienia m.in. rozdzielnic, szynoprzewodów, transformatorów, przemienników częstotliwości i okablowania

w ramach prac dla ww. trzech bloków 4, 5 i 6 w Elektrowni Turów.

Termin zakończenia realizacji ustalono na 1.04.2016 r.

Łączna wartość wszystkich kar umownych nie może przekroczyć 20% wartości netto zamówienia.

Wartość wszystkich kar i odszkodowań ograniczona jest do 100% wartości zamówienia.

Zgodnie z § 5 ust. 1. pkt 3 RMF z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi pif/