Delticom: Powrót zimy

27.01.2014, 15:34aktualizacja: 27.01.2014, 15:34

Przygotuj się na ponowne nadejście zimy i pozostań mobilny.

HANOWER, Niemcy - (BUSINESS WIRE) - Nagle przyszła zima. Spadek temperatury i niebezpiecznie oblodzone drogi po mroźnej nocy lub opadach śniegu stanowią co roku duże zaskoczenie dla tysięcy kierowców. Właśnie wtedy wielu właścicieli samochodów próbuje na ostatnią chwilę kupić opony zimowe (http://www.oponytanio.pl/opony_zimowe.html), zakładając, że będą one dostępne od ręki.

W swoim ostatnim raporcie Biuro Ruchu Drogowego Komendy Głównej Policji alarmuje, że wśród wypadków spowodowanych nieprawidłowym stanem technicznym pojazdu wzrosła liczba tych wynikających z braku odpowiedniego ogumienia. W 2011 roku stanowiły one około 16% w tej grupie, podczas gdy w 2012 roku ich liczba wzrosła do prawie 22%.* Wyniki te pokazują, jak ważne jest, aby samochód był zawsze wyposażony w opony odpowiednie do pory roku; pozwoliłoby to na uniknięcie wielu wypadków. Mając to na uwadze, warto podkreślić, że jazda na specjalnej mieszance gumy, jaką zawierają opony zimowe jest znacznie bezpieczniejsza nie tylko po śniegu i lodzie. "Nawet przy temperaturach niższych niż 7 stopni Celsjusza opony zimowe dają lepszą przyczepność, a co za tym idzie gwarantują większe bezpieczeństwo" - mówi Philip von Grolman z oponytanio.pl. (http://www.oponytanio.pl/).

Kierowcy coraz częściej starają się wymieniać opony zanim nadejdzie prawdziwa zima. Według ekspertów jednak "zimówki" sprawdzają się w pełni tylko wtedy, gdy wysokość bieżnika wynosi co najmniej cztery milimetry. Każdy, kto nie kupił jeszcze opon zimowych ma szansę zrobić to szybko i tanio w sklepach internetowych (http://www.oponytanio.pl/), takich jak oponytanio.pl. W sklepach internetowych firmy Delticom (http://www.delti.com/) (FWB:DEX), europejskiego lidera internetowej sprzedaży opon, znaleźć można ciekawą ofertę opon wysokiej klasy. Zakupów dokonuje się bezpiecznie i komfortowo, a nieocenioną zaletą jest szeroka gama dostępnych produktów oraz usług. Każdy, kto potrzebuje pomocy w wyborze opon może odwiedzić stronę: http://www.testopon.com. Na tej niezależnej, międzynarodowej platformie dla klientów, zainteresowani mogą za darmo sprawdzić wyniki testów wybranych opon - opinie kierowców, którzy przetestowali dane ogumienie w codziennej jeździe. Ze strony testowej za pomocą jednego kliknięcia można przejść do opcji zakupu odpowiadających klientowi opon. Można także dokonać montażu ogumienia w jednym z partnerskich serwisów sklepu oponytanio.pl (http://www.oponytanio.pl/).

Od 27 stycznia do 2 lutego 2014 sklep oponytanio.pl udziela swoim klientom 3% rabatu na zakup opon osobowych i kół kompletnych.**

* Źródło: "Wypadki drogowe w Polsce w 2012 roku", Biuro Ruchu Drogowego Komendy Głównej Policji.

** Promocje nie łączą się.

Więcej informacji o firmie pod adresem: http://www.delti.com.

Sklep internetowy w Polsce dla:

- Klientów indywidualnych: http://www.oponytanio.pl

- Klientów biznesowych: http://www.opony123.pl

- Testy opon: http://www.testopon.com

Zdjęcia/galeria mulitmedialna dostępne pod adresem : http://www.businesswire.com/multimedia/home/20140127005723/pl/

KONTAKT:

Delticom AG