Zdrowie i styl życia

Stypendia dla rodzin z dziećmi w ciężkim stanie klinicznym

06.03.2014, 10:00aktualizacja: 06.03.2014, 10:00

Stowarzyszenie SPES oferuje stypendia przeznaczone dla rodzin znajdujących się w trudnej sytuacji finansowej, opiekujących się dziećmi w ciężkim stanie klinicznym. Nabór wniosków o przyznanie stypendium trwa od 28 lutego do 28 marca 2014 roku.

Program Pomocy Dzieciom jest skierowany do znajdujących się w trudnej sytuacji finansowej rodzin, opiekujących się dziećmi, które na skutek choroby lub wypadku znalazły się w ciężkim stanie klinicznym. Są to dzieci wymagające wsparcia funkcji życiowych za pomocą respiratora bądź koncentratora tlenu, karmienia dojelitowego lub pozajelitowego, innych całodobowych specjalistycznych zabiegów opiekuńczych i pielęgnacyjnych.

Wysokość stypendium jest ustalana indywidualnie dla każdej z rodzin, jest ono przyznawane na okres jednego roku.

Szczegółowe informacje znajdują się w załączonych materiałach i na stronie: http://www.spes.org.pl/stypendia.

Pliki dostępne pod adresem:

KONTAKT:

Małgorzata Sznurawa-Kostrzewska