Zdrowie i styl życia

07.03.2014, 14:03aktualizacja: 07.03.2014, 14:03

- Powrót legendarnego modelu Low Rider®,

- Gotowy do dalekich podróży SuperLow® 1200T,

- Nowa odsłona buntowniczego modelu Street Bob® Special Edition.

OXFORD, UK (06.0314) - Harley-Davidson ponownie na scenie. Kontynuując sukces premiery nowego modelu H-D Street™ 750 i wdrożenia Projektu RUSHMORE, czołowy amerykański producent motocykli zaprezentował trzy nowe modele, które uzupełniając ofertę motocykli ulicznych, dadzą większy wybór liczniejszej grupie motocyklistów.

Wprowadzenie w pierwszej połowie roku trzech kolejnych modeli - Low Rider w stylistyce retro, zwinnego SuperLow 1200T oraz Street Bob Special Edition o agresywnym charakterze - kończy największą w 110-letniej historii marki Harley-Davidson premierę nowych modeli i podkreśla intensywny proces rozwoju produktów z uwzględnieniem sugestii klientów.

Low Rider

W 1977 roku Harley-Davidson stworzył motocykl custom przeznaczony do bezkompromisowej, ostrej jazdy, który stał się ikoną - model Low Rider. Teraz ten buntowniczy charakter powraca w wielkim stylu wraz z zupełnie nową odsłoną ulicznego cruisera kryjącego się pod tą legendarną nazwą - połączenie klasycznego stylu i ekscytujących współczesnych osiągów.

SuperLow 1200T

Wprowadzając nowy model SuperLow 1200T, Harley-Davidson daje liczniejszej grupie klientów jeszcze większą szansę na przeżycie turystycznej przygody. W skład wyposażenia standardowego wchodzą zdejmowana przednia szyba, zamykane kufry oraz opony turystyczne Michelin® Scorcher™ 11T. Waga tego modelu jest o 53,5 kg niższa od najlżejszego motocykla turystycznego Big Twin - to najlżejsza maszyna turystyczna w ofercie Harley-Davidson. Motocykl charakteryzuje się najwyższej klasy wykończeniem - aluminiowe koła, opcjonalny dwukolorowy lakier i wiele elementów pokrytych lśniącym chromem.

Street Bob Special Edition

Będący owocem programu fabrycznego tuningu H-D Factory Customization, nowy model custom Street Bob Special Edition o surowym i oryginalnym charakterze, powraca w 2014 roku wyposażony w wiele nowych, przyciągających wzrok elementów, oferując jeszcze więcej mocy i stylu. Wysunięte do przodu podnóżki, 5-ramienne koła oraz kierownica typu drag nadają temu bezkompromisowemu bobberowi jeszcze bardziej agresywnego, surowego charakteru dla tych, którzy cenią sobie czystą esencję jazdy motocyklem.

Więcej informacji: http://www.harley-davidson.pl

Pliki graficzne dostępne pod adresem:

KONTAKT:

Piotr Sugier