IronFX Global ogłasza nawiązanie oficjalnego partnerstwa z FC Barcelona

20.03.2014, 10:15aktualizacja: 20.03.2014, 10:15

6 marca 2014 r., Cypr - Firma IronFX Global (http://www.ironfx.com/en), światowy lider w handlu online, ogłosiła dziś oficjalne podpisanie umowy partnerskiej z FC Barcelona, jednym z najlepiej prosperujących profesjonalnych klubów piłkarskich na świecie (1).

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20140312/674461)

(Zdjęcie: http://photos.prnewswire.com/prnh/20140312/674461-a)

(Zdjęcie: http://photos.prnewswire.com/prnh/20140312/674461-b)

Dzięki tej umowie sponsorskiej, IronFX Global staje się oficjalnym partnerem klubu FC Barcelona, nawiązując współpracę o zasięgu ogólnoświatowym (za wyjątkiem Hiszpanii) oraz uzyskując prawa do marketingu i promocji z wykorzystaniem marki i graczy FC Barcelona.

Javier Faus, pierwszy wiceprezes klubu FC Barcelona: "Jesteśmy ogromnie szczęśliwi z nawiązania współpracy z tak silną marką i firmą, której ogromną pasją jest nasz zespół i uznawane przez nas wartości. Partnerstwo to będzie korzystne dla klubu i z niecierpliwością czekamy na podjęcie działań wspólnie z IronFX Global, dążąc do nieustannego rozwoju klubu".

Markos A. Kashiouris, prezes i dyrektor generalny IronFX Global: "Dla globalnej firmy, jaką jest IronFX Global, nawiązanie partnerstwa z jednym z najlepiej funkcjonujących klubów piłkarskich na całym świecie to wspaniałe wydarzenie, które dowodzi naszemu przewodnictwu na ogólnoświatowym rynku brokerów online. Motto klubu FC Barcelona 'Mes que un Club' (Więcej niż klub) wyraża filozofię, w oparciu o którą utworzono IronFX, tj. sprawiedliwe praktyki, pionierskie podejście, innowacja oraz najwyższa jakość we wszystkich aspektach działalności. Czekamy na sukcesy FC Barcelony w nowym sezonie i kontynuujemy światowy sukces i doskonałość w IronFX Global".

(1) http://www.uefa.com/memberassociations/uefarankings/club/

O IronFX Global

IronFX Global jest uhonorowanym licznymi nagrodami światowym liderem w handlu online. Obsługuje 15 platform służących do obrotów 200 instrumentami, w tym forex, metalami spot, CFD, akcjami na giełdach USA i Wielkiej Brytanii oraz towarami. IronFX Global obsługuje klientów detalicznych i instytucyjnych ze 180 krajów w Europie, Azji, na Bliskim Wschodzie, w Afryce i Ameryce Łacińskiej. Firma posiada ponad 50 biur na całym świecie, w których zatrudnionych jest ponad 1 100 pracowników. IronFx Global oferuje model ukierunkowany na klienta poprzez wyjątkowy, największy w branży i światowy zespół opiekunów kont wraz ze specjalną funkcjonalnością handlową za pośrednictwem platform transakcyjnych, bogatej oferty produktów, najkorzystniejszych cen, realizacji transakcji i płynności finansowej. Codzienne wiadomości rynkowe oraz wnikliwe badania zapewniają klientom dostęp do najlepszej jakości informacji i danych ułatwiających podejmowanie właściwych decyzji. Firma IronFX Global spełnia międzynarodowe standardy regulacyjne, uzyskała autoryzację oraz podlega uregulowaniom ze strony FCA, ASIC, FSP, CRFIN, CySEC. Jest ona także członkiem Eurex oraz działa zgodnie z przepisami prawnymi UE oraz Komisji Nadzoru Finansowego MiFID.

Więcej informacji na temat IronFX Global oraz partnerstwa z klubem FC Barcelona można znaleźć na stronach: http://www.ironfx.com oraz http://fcb.ironfx.com

O FC Barcelona

Klub FC Barcelona powstał w dniu 29 listopada 1899 r. z inicjatywy Joana Gampera ze Szwajcarii. Wraz z małą grupą współpracowników stworzył on klub, który miał odzwierciedlać świadomość społeczną niezwykle gościnnych i opiekuńczych mieszkańców regionu Katalonia. Od czasu, gdy rządy w klubie sprawował prezes, Walter Wild, aż do obecnej prezesury Josepa Marii Bartomeu, Barça stała się fenomenem społecznym na skalę masową, który znacznie przekracza granice sportu. Klub rozwija się wraz z całym miastem w którym istnieje, stając się rozpoznawanym na całym świecie symbolem Barcelony i Katalonii.

FC Barcelona posiada obecnie więcej członków, niż jakikolwiek inny klub piłkarski na świecie, a dotychczasowe osiągnięcia sprawiają, że klub ten odnosi ogromne sukcesy. Tylko nieliczne kluby zdobyły dotąd tak wiele uznanych nagród. Wśród trofeów FCB znajdują się 4 zwycięstwa w Lidze Mistrzów, 22 zwycięstwa w Lidze Hiszpańskiej, 26 pucharów mistrzowskich w Hiszpanii, 11 hiszpańskich superpucharów, 4 europejskie superpuchary, 2 zwycięstwa w klubowych mistrzostwach świata oraz 4 zwycięstwa w pucharach europejskich. Liczni piłkarze grający w klubie zdobyli również uznane nagrody indywidualne, w tym cztery nagrody Ballon d'Or dla Leo Messiego.

Więcej informacji na temat klubu FC Barcelona oraz partnerstwa z IronFX Global można znaleźć na stronach: http://www.fcbarcelona.com oraz http://www.fcbarcelona.com/Sponsors.

Źródło: IronFx Global Limited

KONTAKT: