Zdrowie i styl życia

Kögel świętuje jubileusz: 80 lat doświadczenia w produkcji pojazdów użytkowych

19.02.2014, 14:47aktualizacja: 19.02.2014, 14:47

Burtenbach, 19 luty 2014 r. - Co łączy ze sobą producenta naczep Kögel z Shirley MacLaine z łożyskiem kulkowym, pierwszą transmisją telewizyjną w Niemczech, firmą Fujifilm, a także z najpopularniejszym kaczorem na świecie - Kaczorem Donaldem? Wszyscy w 2014 r. świętują swoje 80 urodziny, cieszą się doskonałą kondycją i nie zamierzają usuwać się w cień w codziennym życiu. Kögel świętuje swój jubileusz dokładnie 1 maja 2014 r. i na rynku naczep, mimo upływu 80 lat, nieprzerwanie pozostaje wierny swojemu jubileuszowemu mottu: Tradycja, Doświadczenie, Kompetencja.

Jak będzie świętowany jubileusz?

Jubileuszowy rok niemieckiego producenta naczep będzie zdominowany przez imprezy i akcje dla klientów, pracowników, dostawców oraz wszystkich pozostałych osób interesujących się działalnością firmy Kögel. Oprócz dnia drzwi otwartych, imprezy z okazji 80-tych urodzin na targach pojazdów użytkowych IAA, przeróżnych akcji promocyjnych i dobroczynnych zaplanowano wiele innych niespodzianek.

Kögel: wczoraj, dzisiaj i jutro

Od 1934 roku Kögel wyznacza standardy w rozwoju i produkcji nowoczesnych naczep, które zarówno w krajowym, jak i międzynarodowym transporcie ciężarowym spotykają się z dużym zainteresowaniem. Punktami zwrotnymi w historii firmy Kögel są przełomowe nowości, dzięki którym Kögel stale wyznaczał i wyznacza standardy na rynku.

Od lat Kögel oferuje zoptymalizowane rozwiązania i skupia się świadomie na korzyściach oraz zaletach płynących z tworzenia długowiecznych nowych rozwiązań dla branży spedycyjnej i budowlanej. Dziś Kögel buduje swoją pozycję na tradycji marki, doświadczeniu swoich pracowników i kompetencji zatrudnianych inżynierów.

"W naszej branży nic nie liczy się bardziej niż tradycja, doświadczenie i kompetencja. Wszyscy klienci firmy Kögel korzystają z tych zdobyczy. Także ci, którzy dopiero chcą stać się naszymi klientami" - mówi Thomas Heckel, CEO w firmie Kögel.

Zdjęcie: http://photos.prnewswire.com/prnh/20140219/671211

KONTAKT: