Zlecone: Ogólnoświatowa sieć meblowa CORT rozszerza swój zasięg na 60 krajów

19.10.2010, 22:04aktualizacja: 19.10.2010, 22:04

Wypożyczalnia mebli wspiera opłacalne czasowe przydzielanie pracowników na inne stanowiska.

FAIRFAX, Virginia - (BUSINESS WIRE) - Ogólnoświatowa sieć meblowa CORT nieustannie się rozwija, obejmując obecnie ponad 60 krajów, w miarę jak coraz więcej firm decyduje się na wynajmowanie mebli w ramach strategii ograniczania wydatków i wspierania przenoszenia pracowników na stanowiska tymczasowe.

Firma CORT stworzyła ogólnoświatową sieć meblową CORT w 2001 roku. Sieć ta jest jedynym ogólnoświatowym dostarczycielem usług zapewniającym umeblowanie domów mieszkalnych, rocznie obsługującym tysiące klientów za pośrednictwem regionalnych placówek na całym świecie.

Rekrutując i wykorzystując talenty, firmy polegają na międzynarodowych przeniesieniach. Podczas gdy liczba tymczasowych stanowisk mających na celu wspieranie globalnej siły roboczej rośnie, wynajmowanie domów lub mieszkań razem z meblami jest oszczędnym rozwiązaniem. Przybycie do domu, który jest już umeblowany, wyposażony w różnego rodzaju przyrządy, artykuły gospodarstwa domowego, telewizję i pozostałe sprzęty, ułatwia pracownikom zmianę miejsca i pozwala na wysoką produktywność już od pierwszego dnia.

"Relokacja pracowników pomiędzy państwami może być kosztowna i trudna do przeprowadzenia zarówno dla firm, jak i ich pracowników - powiedział Kenneth S. Barron, prezes CORT ds. relacji międzynarodowych i obsługi klienta. - W dzisiejszych czasach, zadania tymczasowe trwają dużo krócej niż kilka lat temu, dlatego też wiele firm włącza wynajem mebli do swojej polityki jako popularną alternatywę" - powiedział.

CORT dokładnie bada potencjalnych partnerów w celu zapewnienia wysokich standardów obsługi klienta i wyboru mebli, z możliwością jak najszybszej odpowiedzi na zapotrzebowania klientów włącznie. Poszerzenie zasięgu o nowe miejsca to odpowiedź na wzmożone zapotrzebowanie klientów poszukujących wysokiej jakości rozwiązań w większej ilości rejonów geograficznych.

Firma Living Edge Rental z Australii dołączyła do sieci w 2004 roku. "Będąc częścią sieci możemy sprostać potrzebom naszych klientów na całym świecie i nawiązywać współpracę biznesową z większą ilością partnerów" - powiedział Matt Doyle, prezes Zarządu.

Więcej informacji, włącznie z raportem, na temat zalet wynajmowania mebli i rozwiązań globalnej sieci CORT, znajdą Państwo pod adresem http://www.cortglobal.com.

Informacje o CORT

CORT jest od 40 lat wiodącą firmą wynajmującą meble w Stanach Zjednoczonych, prowadzącą też działalność w Wielkiej Brytanii poprzez Roomservice by CORT. CORT jest firmą należącą do Berkshire Hathaway, a jej klienci stanowią ponad 80 procent firm z rankingu Fortune 500. Więcej informacji pod adresem http://www.cort.com.

Largemouth Communications dla CORT

Amanda Manna