Zlecone: Sieć Leroy Merlin otworzyła sklep w Legnicy

04.11.2010, 16:30aktualizacja: 04.11.2010, 16:30

4 listopada 2010 r. z udziałem władz miasta Legnicy oraz przedstawicieli miejscowych placówek kulturalnych i społecznych odbyła się uroczystość otwarcia sklepu Leroy Merlin w Legnicy. Wstęgę przecięli m.in. państwo Stanisława i Bogdan Szadurscy, których opinie jako przyszłych klientów sklepu posłużyły za wskazówki do organizacji działów handlowych.

Oferta Leroy Merlin w Legnicy to około 35 000 artykułów z rodziny produktów budowlanych, do majsterkowania, wyposażenia wnętrz oraz ogrodowych. Sklep podzielony został na 13 działów: budowlany, drzewny, elektryczny, narzędzi, wykładzin, glazury i terakoty, sanitarny, hydrauliczny, ogród, metalowy, farb i lakierów, dekoracji, oświetlenia. Do dyspozycji klientów jest 313 miejsc parkingowych i ponad 200 wózków zakupowych różnego rodzaju. Sklep posiada 18 kas z możliwością płacenia zarówno w złotówkach, jak i w euro.

W uroczystości otwarcia sklepu na zaproszenie Christophe'a Dubusa, dyrektora generalnego Leroy Merlin Polska udział wzięli państwo Stanisława i Bogdan Szadurscy. Jest to wyraz wdzięczności za wsparcie udzielone w organizacji działów handlowych sklepowi w Legnicy.

Do spotkania z parą legniczan doszło podczas rutynowego wywiadu klienckiego przeprowadzonego przez pracowników sklepu. Opinie pani Stanisławy i pana Bogdana okazały się na tyle interesujące, że później jeszcze kilkukrotnie z inicjatywy pracowników sklepu dochodziło do wspólnych spotkań, a pozyskane w ten sposób informacje zostały wykorzystane do urządzenia sklepu.

Spotkania z państwem Szadurskimi stały się także dla Leroy Merlin inspiracją do powołania Rady Klientów w sklepie w Legnicy. "Rada powstała w celu wymiany opinii między klientami a pracownikami na temat oferty sklepu", powiedział Bogdan Siłka, dyrektor sklepu Leroy Merlin w Legnicy. Dodał, że spotkania z klientami, w których brał udział, pomogły Leroy Merlin lepiej dostosować ofertę do potrzeb klientów.

Otwarcie sklepu w Legnicy korzystnie wpłynęło na lokalny rynek pracy. "Zatrudniamy 150 osób, głównie z Legnicy i okolic. Ponadto współpracujemy z wieloma lokalnymi firmami, tj. od firmy sprzątającej po rzemieślników świadczących usługi montażowe" - mówi Bogdan Siłka.

Uroczystościom związanym z powstaniem sklepu w Legnicy towarzyszą imprezy okolicznościowe. 4 listopada na legnickim rynku zaplanowano budowę domku do zabawy dla dzieci, który zostanie przekazany wychowankom Domu Dziecka w Legnicy. Dzień później, również na legnickim rynku odbędzie się wystawa "Eko Domów Marzeń" zbudowanych przez uczniów legnickich szkół z materiałów ekologicznych i wtórnych w ramach konkursu ogłoszonego przez Leroy Merlin. Tego dnia w sklepie wystąpi zespół All Sounds Allowed, którego muzycy tworzą dźwięki wykorzystując do tego elektronarzędzia, np. wiertarki czy pilarki.

Plik graficzny stanowiący załącznik do tej depeszy znajduje się na stronie Serwisu Informacji Zleconych PAP pod adresem http://siz.pap.pl.

KONTAKT:

Kacper Chudzikiewicz

Specjalista ds. komunikacji korporacyjnej

e-mail: kchudzikiewicz@leroymerlin.pl

tel. (22) 528 58 00

tel.kom. + 48 502 526 974

Leroy Merlin to sieć marketów budowlanych rozwijana w Polsce od 1996 r. Obecnie liczy 39 wielkopowierzchniowych sklepów, zlokalizowanych wokół aglomeracji miejskich na terenie całego kraju. Sklepy Leroy Merlin oferują szeroki wachlarz towarów z dziedziny budownictwa, majsterkowania, ogrodnictwa, a także wystroju wnętrz. 90 proc. artykułów w ofercie sieci pochodzi od polskich producentów i dystrybutorów. Ofertę uzupełniają usługi związane z budową, remontem, wyposażeniem czy dekoracją wnętrz.

Źródło informacji: Leroy Merlin Polska Sp. z o.o.

Data publikacji 04.11.2010, 16:30
Źródło informacji PAP