Zlecone: Ulubienica czytelników Fannie Flagg powraca

10.11.2010, 14:22aktualizacja: 10.11.2010, 14:22

Jak zwykle nieodparcie zabawna i w doskonałej formie - we "Wciąż o tobie śnię", komicznej opowiastce o przeszłości, teraźniejszości i przyszłości miasta Birmingham w stanie Alabama.

Oto Maggie Fortenberry, była Miss Alabamy, której wiek nie pozbawił dawnej urody. Z pozoru prowadzi idealne życie: jest piękna, urocza i zatrudniona na stanowisku agentki nieruchomości w Red Mountain Realty, gdzie radzi sobie doskonale, ale nie może się nadziwić, że jej życie potoczyło się w taki sposób. Była na najlepszej drodze do zostania Miss Ameryki i urzeczywistnienia dziecięcego marzenia o zamieszkaniu w jednym z eleganckich domów na stokach Red Mountain, w towarzystwie oddanego jej męża i statystycznego dwóch i pół dziecka, kiedy wydarzyło się coś nieoczekiwanego, co na zawsze zmieniło jej życie.

"Wciąż o tobie śnię" ukazuje się 10 listopada nakładem Nowej Prozy.

Ukończyła szkołę wdzięku z najlepszym wynikiem, umie złożyć ozdobną serwetkę na ponad czterdzieści osiem sposobów, potrafi też z wdziękiem wejść do pokoju i z gracją z niego wyjść, ale całe to wyrafinowanie nie na wiele jej się zda w obecnej sytuacji. Od pięciu lat, od czasu śmierci legendarnej Hazel Whisenknott, założycielki i motoru napędowego Red Mountain Realty, interesy kuleją coraz bardziej, a przyszłość wcale nie wygląda różowo. Kiedy sytuacja wydaje się naprawdę beznadziejna, Maggie wpada na znakomity pomysł, jak temu zaradzić.

"Wciąż o tobie śnię" to cudowna książka, na którą składają się - w równych proporcjach - urok amerykańskiego Południa, opowieść kryminalna i to charakterystyczne połączenie komizmu i staroświeckiej mądrości, jakiego oczekujemy po jedynej i niepowtarzalnej Fannie Flagg.

ISBN 978-83-7534-029-7

Tłumaczenie: Wojciech Szypuła

Oprawa: Miękka ze skrzydełkami

Format: 125x129

Liczba stron: 356

Cena detaliczna: 35,00 zł

Strona internetowa: http://www.nowaproza.eu/

Plik graficzny dotyczący tej informacji prasowej znajduje się na portalu Serwisu Informacji Zleconych pod adresem http://siz.pap.pl.

Kontakt prasowy:

Katarzyna Rodek