Zlecone: 150 klasycznych amerykańskich marek wystawionych na sprzedaż przez Racebrook na niespotykanej aukcji obejmującej wiodące produkty konsumenckie oraz detaliczne znaki towarowe

10.11.2010, 22:06aktualizacja: 10.11.2010, 22:06

NOWY JORK - (BUSINESS WIRE) - Racebrook, prywatna firma z siedzibą w Nowym Jorku i specjalista ds. aukcji, z przyjemnością ogłasza aukcję niespotykanego portfolio 150 uznanych marek amerykańskich produktów konsumenckich i marek detalicznych, z których każda oferuje unikatowe dziedzictwo, uznanie wśród konsumentów oraz znaczenie historyczne. Aukcja odbędzie się w Nowym Jorku w historycznym hotelu Waldorf Astoria w centrum Manhattanu oraz przez internet 8 grudnia o godz. 10:00. 30% znaków towarowych zostanie sprzedanych bez zastrzegania jakichkolwiek praw.

"W ostatnich latach na całym świecie na nowo zainteresowanie budzą marki wywołujące nostalgię, co sprawia, że aukcja klasycznych znaków towarowych jest rzadką okazją dla inwestorów i nowatorskich firm chcących czerpać korzyści z autentyczności, którą takie marki zapewniają na światowym rynku - powiedział John Cuticelli, prezes Racebrook. - Marki dostępne w sprzedaży charakteryzują się znaczącym kapitałem".

Obejmując 13 kategorii, w tym higienę osobistą, żywność i napoje, usługi korporacyjne, odzież, artykuły domowe, dobra konsumpcyjne, technologie, instytucje finansowe, zabawki, turystykę, magazyny, środowisko naturalne oraz sport, aukcja przedstawi ofertę szerokiej gamy możliwości w różnych branżach. Wśród oferowanych marek znajdują się takie kultowe nazwy jak American Brands, Inc., Handi-Wrap, Meister Brau, Shearson, Victrola, Lucky Whip, Phar-Mor, Braniff International, Bowery Savings Bank, Snow Crop, Allied Signal i wiele innych.

"Uznana marka może kosztować miliony dolarów, dlatego też aukcja daje nabywcom szansę na zakup takiej marki jedynie za ułamek jej prawdziwej wartości i na ponowne jej wykorzystanie w celach komercyjnych. Każda z nich może być podstawą firmy wartej 100 milionów dolarów. Wszystkie te marki były i znów będą rozpoznawane przez klientów na całym świecie" - dodał Cuticelli.

Firma Racebrook, posiadająca duże doświadczenie i wiedzę w dziedzinie aukcji jako właściciel Sheldon Good & Company, największej firmy aukcyjnej na rynku nieruchomości w kraju, organizuje tę aukcję w imieniu doświadczonej grupy zarządzającej i koncesjonującej marki, która przez lata gromadziła tą niespotykaną kolekcję.

Aukcja odbędzie się w środę, 8 grudnia, w hotelu Waldorf Astoria lub przez internet. Rejestracja uczestników zacznie się o godz. 9:00, natomiast aukcja rozpocznie się o 10.00. Dla każdego znaku towarowego przygotowano zestaw informacyjny oferenta, który należy zakupić aby wziąć udział w aukcji. Zestaw zawiera informacje o markach, podstawowe dane, stronę statusu marki, nazwę domeny, informacje o historycznym wykorzystaniu marki w handlu, dokumenty amerykańskiego Urzędu Patentowego, informacje o aukcji oraz warunki sprzedaży. Dalsze informacje o aukcji można znaleźć na stronie http://www.trademarkauctioninfo.com lub pod numerem telefonu 800 374 4881.

Informacje o firmie Racebrook

Racebrook Capital to prywatna firma inwestycyjna założona w 2004 r. wykorzystująca rosnące możliwości i wykluczenie pośrednictwa na rynku nieruchomości i rynku kapitałowym. Spółka Racebrook Capital pierwotnie była firmą z wyodrębnionymi portfoliami należącymi do Warburg Pincus, jednej z najstarszych prywatnych firm na świecie.

KONTAKT:

M18 Co.

Michael Tavani, + 1 212-604-0318

tel. + 1 212-366-5715

tel. kom. + 1 917-621-6826

e-mail: Michael@M18Co.com

Źródło informacji: Business Wire

Oficjalną, obowiązującą wersję niniejszego zawiadomienia stanowi tekst oryginalny sporządzony w języku źródłowym. Tekst tłumaczenia służy wyłącznie celom orientacyjnym, został sporządzony wyłącznie dla celów ułatwienia zrozumienia zawiadomienia i należy interpretować go w odniesieniu do tekstu źródłowego, który jest jedyną wersją mającą skutki prawne.

Data publikacji 10.11.2010, 22:06
Źródło informacji PAP