Zlecone: Zaproszenie na konferencję prasową dot. Mapy Kultury

26.11.2010, 14:46aktualizacja: 26.11.2010, 14:46

Na początku grudnia 2010 r. rusza pierwszy ogólnopolski portal społecznościowy http://www.mapakultury.pl promujący polską kulturę regionów.

Portal http://www.mapakultury.pl to interaktywna mapa Polski, tworzona wspólnie z jej użytkownikami, zawierająca wizytówki ciekawych miejsc, interesujących wydarzeń oraz ludzi, którzy mieli istotny wkład w rozwój kultury polskiej.

Konferencja prasowa inaugurująca portal odbędzie się w środę, 1 grudnia 2010 r. o godz. 13:00 w Mediatece Start-Meta przy ul. Szegedyńskiej 13a (Warszawa - Bielany). Inauguracja portalu będzie połączona z jego prezentacją w kontekście Kultury 2.0 oraz nowych możliwości technologicznych i komunikacyjnych, jakie daje Internet.

Projekt jest wspólną inicjatywą Narodowego Centrum Kultury oraz Centrum Edukacji Obywatelskiej, pod auspicjami Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego.

KONTAKT:

Iza Żerek