Zlecone: Muzyk - miliarder Sir Ivan wystąpi w premierowym odcinku nowego programu telewizyjnego kanału WealthTV "Social" z Danielle Staub

31.01.2011, 17:00aktualizacja: 31.01.2011, 17:00

NOWY JORK, 31 stycznia 2011 r. /PRNewswire/ - Muzyk, miliarder i filantrop z Nowego Jorku/Miami wystąpi w premierowym odcinku "Social" na kanale Wealth TV, nowym programie telewizyjnym Danielle Staub znanej z "Real Housewives of New Jersey". WealthTV jest nowym kanałem prezentującym programy o luksusowym stylu życia oraz programy rozrywkowe. Premiera "Social" z udziałem Sir Ivana, będzie miała miejsce w najlepszym czasie antenowym w środę, 9 lutego o 20:00 i 23:00 (EST), a następnie zostanie ponownie wyemitowana w sobotę, 12 lutego o 19:00 i 22:00 (EST). W premierowym odcinku programu bywalczyni salonów, Danielle Staub, odwiedzi Sir Ivana w jego niezwykłym zamku zbudowanym w stylu średniowiecznym, jednym z niewielu w całym kraju i jedynym tego rodzaju w the Hamptons.

Wielu widzów zapewne słyszało o zamku Sir Ivana, znanego jako "Rezydencja Playboya Wschodniego Wybrzeża", jednak bardzo niewiele osób miało okazję zobaczyć wnętrze zamku wraz z ukrytymi komnatami, lochami i kolekcją dzieł sztuki. To w tym zamku Sir Ivan organizował wiele wystawnych imprez, łącznie ze sławną na całym świecie imprezą w stylu lat 60. „Castlestock 2009", z udziałem ponad 800 gości świętujących 40. rocznicę Woodstock. Wydarzenie, które w Internecie obejrzało 6.5 miliona osób, zapoczątkowało również działalność prywatnej fundacji Sir Ivana, The Peaceman Foundation, którą stworzył w celu pomocy ofiarom aktów nienawiści oraz osób cierpiących na zespół stresu pourazowego (PTSD).

Widzowie mogą oglądać "Social" na kanale WealthTV, który jest dostępny w ponad 100 sieciach telewizji kablowej w Stanach Zjednoczonych, między innymi na kanale TV Verizon FiOS 169 i 669 w HD oraz na kanale TV AT&T U-Verse 470 i 1470 w HD. Oprócz tego, kanał WealthTV jest dostępny w kilkudziesięciu sieciach telewizji kablowej na Karaibach i w Zjednoczonych Emiratach Arabskich. Po nakręceniu czterech odcinków "Social", WealthTV, która ma 11 milionów widzów w USA, ostatnio ogłosiła, że program będzie się składał z dwóch pełnych sezonów, łącznie z 26 odcinków.

Sir Ivan, nazywany również "Peaceman" z powodu noszenia ekstrawaganckiej peleryny z dużym kryształem Swarovskiego z tyłu przedstawiającym znak pokoju, nie po raz pierwszy pojawi się w telewizji, gdyż występował w drugim sezonie legendarnego programu Stana Lee "Who Wants to Be a Superhero" na kanale Sci-Fi Channel telewizji NBC. Jego niewiarygodne wybryki sprawiły, że otrzymał najwyższą ocenę na IMDB spośród występujących w programie. Stan Lee, który współtworzył Spider-Mana, Incredible Hulk, X-Mena, Fantastyczną Czwórkę oraz Iron Mana zawsze określał Sir Ivana jako "prawdziwego Bruce’a Wayne’a"...miliardera - filantropa mieszkającego w swoim zamku za dnia, nocą stającego się superbohaterem!

Występował on również w specjalnych programach dla MTV i VH1, między innymi w "Fabulous Life of the Hamptons" na VH1. W 2001 r. Sir Ivan pojawił się również w nagradzanym filmie dokumentalnym japońskiej telewizji NHK o Johnie Lennonie, prezentując piosenkę "Imagine" po raz pierwszy w wersji dance. Singiel znalazł się w pierwszej czterdziestce Listy Przebojów Klubowych Billboard i doprowadził do wywiadu dla CNN.

W Europie Sir Ivan występował w różnych programach rozrywkowych telewizji RTL, między innymi w Holandii w programie "Max and the City" oraz w Belgii w najchętniej oglądanym programie rozrywkowym "Bart in the States", zdobywając niezwykle wysokie oceny. W samych Niemczech, pojawił się w wielu programach telewizyjnych w ProSieben (Program 7), Red Bull television, RTL Germany oraz ARD (Program 1), a także w Wielkiej Brytanii w Programie 4 telewizji w "Single in the Hamptons", show, który uzyskał licencję na emisję i retransmisję na całym świecie.

Oprócz występów telewizyjnych na całym świecie, Sir Ivan ostatnio znalazł się wśród gwiazd nowego filmu dokumentalnego Dennisa Lyncha, "King of the Hamptons" wraz z takimi osobistościami jak Alec Baldwin, Ed Burns, Chevy Chase, Billy Joel i Christie Brinkley. Film miał światową premierę wczesną jesienią na Festiwalu Filmowym the Hamptons, a bilety na dwa pokazy zostały całkowicie wyprzedane.

Obecnie Sir Ivan ma w planach realizację teledysku do nowego elektro-popowego singla Hare Krishna, który będzie kręcony w kilku miejscach w Miami. Utwór znajdzie się na ostatnio wydanym pełnym albumie zatytułowanym I AM PEACEMAN, który ukazał się na jesieni.

Więcej informacji na http://www.SirIvanMusic.com.

Źródło: Peaceman Productions, LLC

KONTAKT: