Zlecone: Answear.com – nowy projekt Krzysztofa Bajołka i ludzi z dawnego Artmana

15.02.2011, 10:00aktualizacja: 15.02.2011, 10:00

Answear.com, nowy projekt Krzysztofa Bajołka i ludzi związanych z dawnym Artmanem, twórców sukcesu rynkowego marek House i Mohito, wyznacza nowy kierunek na rynku odzieżowych sklepów internetowych. Szeroka oferta marek, przemyślany visual merchandising, najwyższa jakość obsługi, maksymalne uproszczenie procedur i śmiałe plany rozwoju sprawiają, że otwarty niedawno sklep ma szansę stać się najgorętszym modowym adresem polskiego internetu.

Answear.com to pierwsza tworzona z takim rozmachem multibrandowa platforma e-commerce w polskiej branży odzieżowej. Połączenie nowoczesnego sklepu internetowego i bogatej części lifestylowej, pozwala budować przewagę konkurencyjną nie tylko w oparciu o ofertę, aktualność kolekcji czy liczne usprawnienia procesu zakupowego, lecz także bliskie, pozytywne relacje z klientem.

"Sklep został zaprojektowany w taki sposób, by nie tylko szybko wypełnić niszę na polskim rynku modowych sklepów internetowych, ale w niedługim czasie efektywnie konkurować z czołówką europejską" – tłumaczy Krzysztof Bajołek.

Wykorzystując zalety sprzedaży internetowej Answear.com odpowiada na oczekiwania klienta przyzwyczajonego do zakupów stacjonarnych. Nieograniczona powierzchnia i inspiracje najlepszymi lokalizacjami handlowymi świata pozwala na dynamiczne tworzenie zdywersyfikowanej oferty łączącej marki o najwyższej rozpoznawalności z niszowymi, nieobecnymi dotychczas na polskim rynku. G Star, Pepe Jeans, Nike, Converse, Guess Jeans, Puma, Onitsuka Tiger, Ben Sherman, Killah, Energie, Miss Sixty, Fornarina, Bronx to tylko wybrane przykłady z portfolio sklepu.

Answear.com to pełna dostępność oferowanego towaru, uproszczone procedury zakupu, zwrotu oraz wymiany, rozbudowane menu filtrów, logiczny podział na kategorie, profesjonalny visual merchandising – zdjęcia produktów oraz stylizacji, filmy z wybiegu, szczegółowe opisy i tabele rozmiarów. Wkrótce premiera zakładek Outlet i Trendy.

Wśród partnerów Answear.com: Media Ambassador (wdrożenie), Bluerank i Conversion (SEM, analityka), mamastudio (identyfikacja i kształt graficzny). W działaniach wizerunkowych sklep wykorzystuje zdjęcia autorstwa Zuzy Krajewskiej i Bartka Wieczorka.

Poza dynamicznym rozwojem e-commerce Invest PBB zakłada aktywność w segmencie sprzedaży detalicznej w kanale tradycyjnym. Otwarcia pierwszych butików Answear planowane są na drugą połowę roku.

Plik graficzny dotyczący tej informacji prasowej znajduje się na portalu Serwisu Informacji Zleconych pod adresem http://siz.pap.pl.

Więcej informacji:

Michał Cortez (E-commerce Manager)

tel. (12) 31 22 700

fax (12) 31 22 721