Zlecone: Lokalizacje 2.0: Killzone 3: mocna obsada i mocny język* w mocnej grze

13.01.2011, 14:19aktualizacja: 13.01.2011, 14:19

Naprzeciw siebie staną Jan Englert, jako Jason Narville, i Edward Linde-Lubaszenko, jako Jorhan Stahl - przywódcy walczących stron. Mogą rzucać mięsem, choć raczej nie oni będą rzeźnikami.

Warszawa, 13 stycznia 2011r. : Sony Computer Entertainment Europe ma przyjemność poinformować, że dzięki gwiazdorskiej obsadzie polska wersja strzelaniny Killzone 3 dorówna jej znakomitej grywalności. Przywódcy walczących stron przemówią głosami Jana Englerta i Edwarda Linde-Lubaszenki.

Jan Englert użyczy głosu kapitanowi Jasonowi Narville’owi, lekko cynicznemu dowódcy średniego szczebla wojsk ISA, które przypuściły atak na planetę Helghan. Natarcie załamało się, wojska zostały zdziesiątkowane, a Narville niespodziewanie okazał się najwyższy stopniem z pozostałych przy życiu. Kapitan jest zbyt doświadczonym żołnierzem, by nie zdawać sobie sprawy, że tylko cud może uratować parę tysięcy żołnierzy pozostałych pod jego komendą. Jednak spróbuje wydostać z planety jak najwięcej podwładnych. By tego dokonać, jego żołnierze muszą zdobyć i wykorzystać zaawansowane maszyny bojowe wroga.

Jego wróg, Jorhan Stahl, przemówi głosem Edwarda Linde-Lubaszenki. To ciągle głodny władzy właściciel Stahl Arms, ogromnej firmy opracowującej i produkującej nowoczesne uzbrojenie. Marzy, że kiedyś będzie zaopatrywał w broń każdą planetę galaktyki, ale póki co musi przejąć kontrolę nad Helghastami. I ma zamiar dopiąć swego za wszelką cenę. Sojusz z Admirałem, obecnym przywódcą Helghastów, jest tylko taktycznym wybiegiem.

W grze usłyszymy także między innymi: Roberta Tonderę, Jarosława Boberka, Katarzynę Traczyńską, Grzegorza Pawlaka, Andrzeja Blumenfelda i Krzysztofa Unruga.

Fabuła Killzone 3 jest bezpośrednią kontynuacją wydarzeń znanych z poprzedniej części. Dynamicznej, pełnej przemocy akcji spiętej w urozmaicone misje towarzyszy dosadny żołnierski język oddający gwałtowne emocje ludzi wciągniętych w wir walki. Właśnie ze względu na przemoc i język zmagania ISA i Helghastów przeznaczone są tylko dla dorosłych.

Osoby preferujące grę po angielsku będą mogły wybrać angielską wersję językową. Jeśli gracz zechce porównać dosadność polskich określeń z angielskimi, w roli Jasona Narville’a usłyszy Jamesa Remara, a Jorhan Stahl przemówi głosem Malcolma McDowella.

Premiera gry przewidziana jest 23 lutego 2011 roku.

* Gra dozwolona od lat 18.

Więcej informacji na http://www.eu.playstation.com.

KONTAKT:

Sony Computer Entertainment Polska Sp. z o.o.

Krzysztof Papliński

Product Manager

tel. +48 514 60 10 77

e-mail: Krzysztof_Paplinski@scee.net

Sony Computer Entertainment Polska Sp. z o.o.

Agnieszka Pilichowska

Product Manager

tel. +48 514 60 10 79

e-mail: Agnieszka_Pilichowska@scee.net

Informacje o firmie Sony Computer Entertainment Europe Ltd.:

Sony Computer Entertainment Europe (SCEE), z siedzibą w Londynie, odpowiada za dystrybucję, marketing i sprzedaż produktów PlayStation(R)3, PlayStation(R)2, PSP(TM) (PlayStation(R)Portable) oraz PlayStation(R)Network na 99 terytoriach Europy, Bliskiego Wschodu, Afryki i Oceanii. SCEE jest także producentem i dystrybutorem oprogramowania do wymienionych produktów oraz zarządza programami licencyjnymi podmiotów trzecich do tych produktów na wspomnianych terytoriach. Od premiery systemu PlayStation 3 w listopadzie 2006 roku, sprzedano na świecie ponad 33,4 miliona sztuk, a liczba sprzedanych egzemplarzy ciągle wzrasta i utrzymuje się na rekordowym poziomie. Będąc najlepiej sprzedającym się elektronicznym produktem konsumenckim w historii, konsola PlayStation(R)2 sprzedała się na całym świecie w ponad 142,8 miliona egzemplarzy. Od swej premiery pod koniec 2004 roku systemy PSP sprzedały się ponad 60,1 miliona sztuk, udowadniając tym samym, jak ważny jest rynek urządzeń przenośnych. Przy wzrastającym zainteresowaniu dostępnością aplikacji sieciowych oraz grami w sieci, ponad 40 milionów użytkowników założyło profile na PlayStation Network, łatwo dostępnym środowisku interaktywnym, skąd pobrano ponad 829 milionów plików.

Więcej informacji na temat produktów PlayStation jest dostępnych na stronie http://www.playstation.com lub w internetowym serwisie prasowym: http://www.scee.presscentre.com.

PlayStation oraz logo PlayStation są zarejestrowanymi znakami towarowymi należącymi do Sony Computer Entertainment Inc. PS3 i PSP są znakami towarowymi Sony Computer Entertainment Inc. Wszystkie inne znaki towarowe są własnością ich poszczególnych właścicieli.

Źródło informacji: Sony Computer Entertainment Polska Sp. z o.o.

Data publikacji 13.01.2011, 14:19
Źródło informacji PAP